Emelt informatika érettségi feladat típusai?
Üdv!
2020-tól kötelező egy emelt szintű érettségi ha valaki felsőoktatásban szeretne tovább tanulni, szóval arra gondoltam, hogy informatikából csinálnám az emeltet.
2 éve érettségiztem, a választott tárgy az "informatika ismeretek" volt, tehát elvileg ez a "szakmai" informatika.
Szóval nekem már van egy középszintű érettségim "informatika alapismeretek"-ből, az lenne a kérdésem, hogy ha
utólag informatikából csinálok egy emelt szintű érettségit, ugyanúgy beszámítják?
Tehát ha már nekem van az egyik fajtából, a "sima" informatikából is érettségizhetek?
A szakra amire szeretnék majd jelentkezni, ezt írják az érettségi vizsgakövetelménynél:
"Kettőt kell választani:
földrajz v. gazdasági ismeretek v. informatika v. matematika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(4) v. egy idegen nyelv(6) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(5)"
Tehát nekem lenne mondjuk az egyik az informatika (emelt), a másik pedig az angol (ebből megvan már az érettségim).
Vagy informatika (emelt) + történelem (szintén megvan már).
Ez így rendben van?
Elvileg az ágazati vizsgatárgyba beletartozik az "informatika ismeretek" is, viszont ugye 2020-tól kell egy emelt, ezért én inkább nem a "szakmai infóból" érettségiznék újra emelt szinten, hanem a "sima" informatikából, mivel ebben elvileg nincs pl. hálózatokhoz kapcsolódó feladat, ami nem az erősségem.
A másik kérdésem:
Néztem a a gyakorlati emelt informatika érettségi vizsgarészeit, ami a következő:
1. rész: Szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés - 30 pont
2. rész: Táblázatkezelés - 15 pont
3. rész: Adatbázis-kezelés - 30 pont
4. rész: Programozás
Tehát a 2-3-4. rész az mindig fixen ugyanaz, viszont az első rész az hogyan van?
Az 1. résznél választható, hogy én pl. weblapot szeretnék készíteni szövegszerkesztés helyett?
Vagy ez mindig változó és azt kell csinálni ami éppen van?
Egyelőre ennyi lenne, ha még lenne kérdésem akkor írni fogom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én is érettségiztem infóalapból, meg emelteztem sima infóból, ha azóta nem változott a dolog, akkor ebböl nincs probléma.
Igaz, hogy rég érettségiztem, de akkor nem volt választható az elsö rész, amit kapsz azt csinálod. De nézz bele 1-2 korábbi feladatsorba, ott úgyis le van írva, ha lehet választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!