Nyelvvizsga nélkül lehet diplomám?
Egyáltalán nincs nyelvérzékem, általános iskola 1. osztályától tanulok angolt, most 19 éves vagyok, és szinte semmit nem tudok angolul! A megye legjobb gimnáziumában érettségiztem, reálszakos tanárnak készülök továbbtanulni. Tudom, hogy mekkora hiány van az ilyen tanárokból, mégis képes a kormány ilyen aljas módon keresztbe tenni, hogy nyelvvizsga nélkül nem adja ki a diplomát? Ahhoz, hogy magyar diákoknak taníthassam a természettudományokat, nincs szükségem idegennyelvre. A korombeliek nagy része még az anyanyelvén sem képes normálisan beszélni, mondatokat alkotni vagy írásban kifejezni magát. Bezzeg nekik egyből van nyelvvizsgájuk.
Orvosi papírral elkerülhető lenne a nyelvvizsga?
Ha nem, akkor melyek a legkönnyebb nyelvvizsgák?
A termeszettudomànyok alapnyelve az angol. Ugyan sima TTK-s vagyok, nem tanár, de folyamatosan közös óráink vannak. Rengeteg tárgyból egyszerűen nincs magyar nyelvű jegyzet.
Kiadja a tanár azt a diát és szakirodalmat, amit a külföldi hallgatóknak és kész. Pont. Oldd meg.
Sok termeszettudomanyi tárgyból magyar nyelvű könyv csak az 1950-es évekből van, elavult.
Egyébként mindenképpen kell nyelvvizsga. A tanár hiány miatt akkor tanithatsz, ha már megvan a nyelvvvizsga és az allamvizsga de még nem adták ki a diplomàd átmenetileg.
Allamvizsga után, nyelvvizsga nélkül nem vehetnek fel.
Úgyhogy nyomd meg, akár tölts egy évet külföldön munkával.. Rád van bízva, de anélkül nem tudsz tanár lenni.
Megjegyzem,hogy ha van egy alap szint, akkor sorozatnezessel, könyv olvasassal is el lehet jutni a középfokig. Az origo egész könnyű.
Szeptemberben kezdem az egyetemet.
Nincs pénzem külföldre utazni.
Tanárként az ELTE-n például középfokon nem 1, de 2 nyelvvizsga kell! Tudtommal ki tudod váltani a kettő középfokút egy felsőfokúval.
És a szakirodalmat, önfejlesztést egyetem után sem lehet elhanyagolni, ezek pedig sokkal bőségesebben fellelhetőek idegen nyelven. Nagyon helyes lenne,hogy kötelező a nyelvvizsga, de jó lenne,ha ehhez gimnáziumban/középiskolában olyan nyelvoktatás is párosulna, ami ezt minden továbbtanulni szándékozó számára lehetővé teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!