Fent vannak az érettségi eredmények. Láttad már?
Szerintem úgy érdemes megnézni, hogy nem a részletes vizsgaeredményekre mentek rá, hanem a felette lévőre. Pl. 2010 május-június. Azután pedig az elsőre kattintotok. Így "normálisan" kiadja az országos érettségi átlagokat.
Tegnap prezentáció formájában néztem meg az oh.gov.hu -ról. Szerintem eléggé elkeserítőek az átlagok, de gondolom máshogyan tanítanak és követelnek egy kisvárosi iskolában (mint az enyém is volt) és a fővárosban. :)
Szerintem annyira nem voltak nehezek az érettségik, hogy hármas átlag szülessen belőle, a matek pedig teljesen elkeserítő! Nehéz elhinni, hogy 2,91 lenne az országos átlag (bocs, ha nem jól emlékszek az adatra...).
Hát szerintem az idei matek nehéz volt,legalábbis nehezebb,mint korábban.Nem akarják,hogy sokan tanuljanak tovább,mert szükség van szakmunkásokra is,ezért emeltek a minimális ponthatárokon és még fognak az következő években.
Amúgy én is örülök neki,hogy nem lettek olyan jók a ponthatárok miatt:)
De most nem rosszból, akinek nincs 200 pontja az minek tanulna majd tovább? Értem én, hogy ő így akar munkát találni és így jobbak lennének az esélyei, de gondoljuk már végig, hogy milyen rossz eredményt kell nyújtani, hogy valakinek 200 pont alatt legyen... Az meg egy_kicsit_ durva, hogyha valakit pénzelnek és akármilyen hülye, az bekerülhet bárhová finoman szólva. Gondoljuk már el, hogy ezekből milyen "szakemberek" lesznek?
Egyébként szerintem sem voltak könnyűek az érettségik (pl. matek), én is idén érettségiztem, de legalább legyen szórása az érettséginek, ne mindenki ötösre írja meg... A ponthatárokra én is kíváncsi vagyok! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!