Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vállalnátok így diákmunkát?

Vállalnátok így diákmunkát?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem pár diákmunkára de sajnos nem jött össze különböző okokból. Eredetileg kifejezetten szakomhoz kapcsolódót szerettem volna, ami egy önéletrajzban is később kapcsolható akár a szakmához amiben dolgoznék. Ilyenre valószínű elég kevés esélyem van.

Most az a kérdés merült fel bennem, hogy más jellegűt vállaljak-e. Például olyat, ami nem nagyon járul hozzá, hogy későbbi munkahelyeken megkönnyítsem a dolgom.

A pénz jól jönne a családnak de amúgy éppen megvagyunk enélkül is. De ha lenne, nyilván jobban örülne anyukám, ha lenne.

Fontos lenne nekem az is, hogy olyan nap menjek dolgozni, amikor én akarok. Olyan nagyon lefárasztani se akarom magam mert szeretném kiélvezni a nyarat amennyire lehet meg közben egyéb elfoglaltságom is van de ha találnék olyat, hogy én döntöm el melyik nap hány órára megyek, sőt, akár hétvégén is dolgozhatnék, az megfelelne nekem.

Így ilyen feltételek, elvárások mellett vállalnátok diákmelót?

2019. júl. 4. 21:11
 1/5 A kérdező kommentje:

A kérdésem első feléhez kapcsolódva pár példa: van értelme elmenni csomagolói melóra ha amúgy később ügyvéd akarsz lenni? Van értelme elmenni gyorsétterembe ha később orvos akarsz lenni? Van értelme elmenni takarítónak ha később fordító akarsz lenni?

Ezek csak példák....

Mondjuk nem évekig hanem pár hónapot.

2019. júl. 4. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Miért ne lenne értelme? Ha abban az időben amúgyse tanulnál akkor miért ne lenne értelme.

Orvos vagy már? Ügyvéd? Nem! Büdös a munka? Szégyen?

Én a jelenlegi helyzetünkben elmennék. Ha neked kell pénz menj, ha nem akkor ne.

2019. júl. 4. 21:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy diákmunkának az a lényege, hogy legyen egy kis plusz pénzed, a legtöbbször nem a szakmai tapasztalatszerzés. Én is dolgoztam ruhaboltban, pedig joggal foglalkozom.
2019. júl. 4. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Értelme mindig van, lesz egy kis költőpénzed, és nem otthonról kell kérni.

Én is melózok nyaranta 15 éves korom óta, ez a nyár viszont sajnos kimarad szakmai gyakorlat miatt. Voltam már gyertyagyárban és a Tesco kb. minden részlegén, pedig orvosis vagyok. Nem a tapasztalatszerzés itt a lényeg :)

2019. júl. 4. 21:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem a tapasztalatszerzés, hanem a pénzkeresés a lényeg. Egyébként sok kötetlen diákmeló van, olyat kell keresni, ahol nincs heti minimum óraszám. Én pl volt, hogy csak havi 2 szombaton mentem kasszázni, volt 2 napos alkalmi melóm stb.
2019. júl. 4. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!