Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti vállalnátok így diákmunkát...

Ti vállalnátok így diákmunkát nyárra?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok és eddig egyszer sem voltam diákmunkán. Mivel vidéken lakom itt helyben nincs munka. A közeli kisváros 30 km-re van. Ott van is egy diákmunka közvetítő ahova be is mentem, de egyszer sem hívtak. Csak a Tesco-ban szokott diákmunka lenni, de oda általában túljelentkezés van. A bátyám volt ott egy nyáron, de a 3 hónap alatt kb. jó, ha 10-15-ször behívták akkor is éjjeli műszakra.

A lényeg az, hogy Budapesten valószínű találnék munkát, de 50 km-re van. Az átlag nettó órabér kb. 400 Ft, az havi 60-64 ezer Ft-os fizetés. Ebből 10 ezer Ft a busz és vonat jegy, ill. munkahelytől függően Budapesten belül a közlekedés 2-3 ezer Ft. Tehát durván 50 ezer Ft-om maradna.

Ha reggel kezdődne a műszakom (8-kor) akkor 4:30-as busszal kellene elindulnom innen. Budapestre kb. 6:30-ra érékbe (ez függ attól, hogy gyors vagy személyvonat). A 8 órás műszak 16:00-kor telne le. Ha sietek akkor elérem a 18:00-as buszt, kb. 19:00-19:20-ra érnék haza.

Amit érdekelne, hogy ti így belevágnátok vagy inkább hagynátok a francba?

2013. márc. 19. 09:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Döntsed el, hogy kell-e a pénz, igazából ha nincsen más terved a nyárra, akkor nem rossz dolog az ha van pénzed, bármi közbejöhet.Akkor egy kis inspiráció, hogy nem is olyan rossz a helyzeted. Amikor elkezdtem az egyetemet, nem támogatták a szüleim, mondván, hogy hülye vagyok hozzá. 2 diákmunkám volt mellette az egyik adminisztratív rugalmas időbeosztással, a másik pedig mozis munka. Ezek mellett heti 3 * személyi edzést is vállaltam, mert nem esett ki az időmből, úgy is lementem a terembe így meg még pénzt is kerestem.Szóval minden egyes napom úgy telt hogy felkeltem 3 nap így nézett ki: 4 kor kelés 7 ig edzés(éjjel nappali terem) utána suli(csak kötelező gyakorlatokra jártam be) utána 1 vagy 2 helyen meló. Átlagosan éjfélre értem haza, aztán amikor nem volt edzés akkor tudtam vagy 6 órát aludni, munka pedig volt hétvégén is, átlagosan 200 óra megvolt minden hónapban, és jobban kerestem mint a sok rinyálós felnőtt, felhalmoztam egy kis tőkét, amiből meg tudtam csináltatni a fogaimat, jó ruhákat venni,nyelvtanfolyam,elmenni nyaralni a barátnőmmel és miegymás. Azt akarom kihozni az egészből, hogy nyomjad keményen, mert csak úgy tudsz előrébb jutni! Az otthoni tökvakarászás pedig nem vezet sehova. Ha neadj Isten valami gond történik, vagy úgy alakul, hogy ki kell menned külföldre, és azt a 150 000-et elrakod, akkor megvan az indulótőkéd fele, vagy egy nyelvet is meg lehet már ennyiből tanulni.
2013. márc. 19. 09:53
 2/2 anonim válasza:
Szintén vidék. Lassan ölnék nyári munkáért, így nem kérdés, mindenképpen próbálkoznék.
2013. márc. 20. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!