Földrajz BSc és MSc végzettséggel hol lehet elhelyezkedni?
Sajnos nehéz vele elhelyezkedni. Ezen belül a geoinformatikai oldalt ismerem, ahol sok hasznosat tanítanak, de a jelenlegi jogszabályok/rendeletek miatt esélytelen földmérőként dolgozni ezzel a képesítéssel,ha pedig földmérő vállalatnál leszel beosztott akkor fel kell készülni hogy gyakori a külszolgálat, amikor hetekig hónapokig vagy munkásszállón 2-3 másik emberrel összerakva. Ranglétrán feljebb menetel nem lesz, az rendeletek miatt és jogosultságok hiányában (19/2013. (iii. 21.) vm rendelet, 327/2015. (XI. 10.) Korm. rendelet).
De hogy valami jót is mondjak a szakmáról nekem nagyon jól jött a szobafestő karrieremhez, és ez nem vicc! Szegeden pl.:geomorfológia kurzuson 2015-ben még javában ceruzával színeztük a térképeket, minden órára kellett legalább 2db térkép, ez pl. nekem nagyon hasznos volt a színek közti harmonizáció megtalálásában, vagy vonalon belül maradás gyakorlásában. De a különböző kémhatasok, vagy harmatpont megértése nagyban segített a szobafestői világban a festékek választásnál vagy a szigetelés hiánya miatt kialakuló hőhíd megértésében. Én tényleg jó szívvel használom ezt a tudást egy teljesen más szakterületen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!