Oroszország-szakértő, Kelet-Ázsia-szakértő stb. végzettséggel hol és hogyan szoktak elhelyezkedni?
Mivel egy ilyen szakon végeztem (és tanítok) ezért bizton állíthatom, hogy:
- Különböző "Intézetekben" (például Koreai Intézet stb.)
- Minisztériumban, nagykövetségen stb. (ha bejutsz)
- Célországok nemzeti légitársaságánál
- Célországok energetikai stb. cégeinél
- Esetleg tanácsadó cégeknél, politikai elemzőként
- Adott nyelv tanáraként
De a legbiztosabb, ha mellétolsz egy gazdasági képzést (levelezőn egy kereskedelmi szakot például) és akkor sokkal tágabb lehetőségeid vannak, a fentiekben is. Szívesebben látnak például az orosz cégek is valakit, aki jól ismeri a nyelvet, kultúrát ÉS van mellette gazdasági végzettsége is, azaz tudják valamire használni a napi biznicben.
Első, az ELTE indít ilyen mesterszakokat, pl. Ruszisztika, vagy más néven Oroszország-szakértő, ezekre gondoltam. De van már pl. Afrika-szakértő is, ahogy hallottam. :) Leginkább Oroszország vagy Ázsia érdekelne.
Második, köszönöm a választ! Nem annyira szeretnék kereskedelemmel foglalkozni, nem cégeknél képzelném el a jövőmet, hanem inkább kulturális intézeteknél,nagykövetségen (amiket Te is említettél), esetleg valamilyen ENSZ-szervezetnél. Ezekhez is kellene a gazdasági képzés? Ha igen, melyik illene hozzá? Érdekelne külföldi egyetem is, mert addigra itt elfogynak az állami féléveim. :) (Bocsánat, hogy újabb kérdéseket tettem fel:))
Vagy esetleg valami jogi/tásadalomtudományi képzés is jöhetne mellé? Vagy mindenképpen gazdasági?
Nagyon érdekel a nemzetközi jog is, de már van egy alapszakom, így államin esélytelen lenne elvégeznem, a tandíjra meg nincs pénzem. :(
Köszönöm! :)
És mondjuk egy nemzetközi gazdaság és gazdálkodás alapszak az elég lenne, vagy az is csak mesterrel mutat jól? A magyar egyetemek közül a Corvinus vagy a BGE lenne a jobb választás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!