Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kellene aggódnom, ha letelik...

Kellene aggódnom, ha letelik a támogatott félév ebben az esetben, vagy nem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Elkezdtem egy szakot, de történt valami, ami miatt át kellett mennem egy másikra. Beszámítással mentem át, tehát valamit jóváhagytak nekem. Nem szakadt meg a félévek száma, folytonosságban állt a jogviszony. Annyi van, hogy nappaliból levelezőre tudtam csak átmenni.

De, nagyon aggódom. Nem az én hibám, hogy iskolát kellett váltani. Annyira kikezdtek engem, hogy már nem volt más választásom... ebbe nem akarok belemenni.

A lényeg az, hogy teljesítek mindent és jövőre meg lenne minden tárgy, viszont félek attól, hogy visszatartanak engem. Az utolsó évre nekem már tárgyam nem lenne, csak az, amit elfogadtak. Most az miatt vissza lehet engem tartani?

Megkérdeztem a suliban, hogy kell-e visszafizetni, azt mondták, így is úgy is vissza kell fizetni, amit nem értek, mert ha 12 féléven belül kész van, miért kellene?

Tehát szeretném tudni, mire számítsak. Nagyon ki vagyok idegileg. Félek, hogy valamit nem engednek, vissza tartanak, ha teljesítettem mindent is, maradjak utolsó éven, holott már nem lesz tárgyam. Lenne olyan, hogy az miatt tartanak vissza? Meg van minden, már csak be kell fejeznem és ugye az utolsó munkák vannak még vele.

Őrlődöm belül, köszönöm a segítséget.

2019. jún. 21. 19:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Azert mondtak hogy vissza kell fizetned, mert ha elolvastad volna a papírt amit az orrod alá nyomtak minden évben (de az egyetem elején biztosan) akkor tudnád, hogy az államilag támogatott nem azt jelenti, hogy nem kell visszafizetni, hanem csak kapsz egy hosszú lejáratú kölcsönt. Vagyis, ha 10 éven belül nem kezdesz el itthon ledolgozni adózva annyi évet, ahányat támogattak neked, visszafizettetik veled az egyetem költségeit. Magasabb adó, csekkek, megszerezhető ingóságok és ingatlanok végső esetben. Az állam semmit nem ad ingyen, ezt jobb egy életre megtanulni, mint ahogy azt is, hogy olvass el mindent mielőtt aláírod, és ha kérdésed van tedd fel, a másik fél köteles válaszolni rá.

Attól meg ne félj hogy visszatartanak, ha megvan minden tárgyad akkor befejezted. Amit elfogadtak az olyan mintha már teljesítetted volna, szóval annyival előbb végzel.

Ezt a visszatartás dolgot meg nem igazán értem hogy mire érted

2019. jún. 22. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!