Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosira mennyire kell az angol?

Orvosira mennyire kell az angol?

Figyelt kérdés
460pontom van, szóval valószínűleg felvesznek. De két másik nyelvet tanultam a gimiben, angolt soha. Szeretném persze majd minimum felsőfokon megtanulni, de az idő. Szerintetek ez nem lesz akadály? Gondolom, aki középfokú angollal megy, az sincs valami hű de nagy szinten, egy középfok pár hónap alatt teljesíthető a nulláról, ha meg nagyon kell az orvosira az angol ott szakmai szövegek lesznek, tehát ég és föld.
2010. júl. 9. 08:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a kérdésed meg is válaszoltad. A szakmai angolt nyílván ott fogod tanulni. De amúgy nagyon kell az angol.
2010. júl. 9. 09:43
 2/19 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. De olvastam itt 1-2 "fura" dolgot, szerintem a legtöbb ember csak riogat, persze nem tudhatom biztosra. Mindenhol csak a pesszimizmus.:S
2010. júl. 9. 09:47
 3/19 A kérdező kommentje:
Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy lehetséges, hogy szakmai dolgokat kell olvasnunk/tanulnunk angolul, úgy hogy nem lesz szakmai nyelv? Mert nekem azt mondták, hogy nincs szakmai nyelv oktatás, csak latinból. Viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy egyik napról a másikra kérjék az angolt.
2010. júl. 9. 09:48
 4/19 A kérdező kommentje:
Kötelező/órarendbe beépített angol óra meg nincs, vagy rosszul tudom?
2010. júl. 9. 09:49
 5/19 anonim ***** válasza:
40%

figyelj van angol, de eleve bekerülésnél is egy középnél jóval erőpsebb angoltudás szükséges, mert van eg yacsomó olyan anyag, könyv amit eleve csak angol nyelven érsz el és mégis kötelező tananyag, őket nem igazán érdekli ám h éppen angolul van .. oldd meg ahogy tudod, ez felsőoktatás, itt nem rágják a szádba és nem fogja neked senki lefordítani mert szegény nem érti ....

imádom az ilyen kérdéseket, figyelj egyáltalán miért akarsz felsőoktatásba menni ha az angol is probléma, ami mondjuk már úgy gimi másodikban egy középfokon elvárt dolog ??? miért ??

2010. júl. 9. 10:06
 6/19 A kérdező kommentje:

Először a magyart kellene beszélni/írni, neked is kedves utolsó! Nem kell több kérdőjel, léteznek nagybetűk.

Miért? Talán, mert van 2 felsőfokom, csak éppen nem angolból, és talán 9.-ben még nem a felsőoktatás miatt kellett paráznom, hogy elkezdjek egy harmadik nyelvet is. Nem lesz probléma az angol, ha majd elkezdem tanulni és megfelelő szintre eljutok (most nyáron kezdem). A kérdést nem válaszoltad meg. Olyanok véleményét várom, akik orvosira járnak ÉS tudnak normálisan válaszolni, tényeket közölni. Köszönöm.

2010. júl. 9. 10:17
 7/19 A kérdező kommentje:

Ja és még valami, a bekerülésnél semmilyen nyelvtudás nem szükséges.:)

Nekem se számítanak bele a nyelvvizsgáim, ugyanis a 2 tárgyam dupláztam, mindkettő emelt szint volt. Talán kicsit több jogom van ott lenni, mint az 5 középfokúval(középfok=nevetségesen alacsony tudás) rendelkező emberkének, aki épp, hogy 80%-ot összeszed, és esetleg még a tanárai is a semmire adtak ötöst, ez is gyakori. De nem ez volt a kérdés!

2010. júl. 9. 10:19
 8/19 anonim válasza:
hát max akkor kell angol ha angol kurzuson vagy, de gyanitom te nem ott leszel szoval nem kell. a szakmai nyelvet latinnak hiívják, azt fogsz majd tanulni eleget, azután már minden nyelv könnyű, szal későbbiekben az angollal nem lesz gond. annyiból hasznos, ha van angoltudásod, hogy a magyar könyvek néha elég szarok, érthetetlenek, indokolatlanul terjedelmesek és ilyenkor jól jönnek más könyvek (pl német vagy angol) én pl szinte csak angol könyvekből tanulok, mert annyival jobbak és így sokkal egyszerűbb, hamarabb megértem, könnyebben megtanulom. Egyszóval az orvosira nem kell angoltudás, meg semmi csak és kizárólag segg, hogy győzzed megtanulni azt a lehetetlen mennyiséget. üdv
2010. júl. 9. 10:33
 9/19 A kérdező kommentje:
"Ez", benned is van emberség, vagy szintén csak hiányoztál 1-2óráról. Ez nem beképzeltség, az emberek nem szeretik a tényeket, már pedig levegőbe beszéléssel és sértegetéssel nem megyünk semmire. Én legalább konkrétumokat írok, ha elmondom valakinek a hibáit, azzal csak segítek, nem ég be legközelebb, viszont a kedves válaszoló, akit legelőször kijavítottam, csak hőzöngött.:)
2010. júl. 9. 11:31
 10/19 anonim ***** válasza:

Első vagyok: Igen valóban sok olyan szakmai könyv meg folyóirat van, amit angolul jobb olvasni, mert tényleg egyszerűbb és érthetőbb mint a magyar. De a szakmai angolod nagyon könnyen fejlesztheted, úgy, hogy ha mondjuk olvasol egy folyóiratot, akkor az ismeretlen szavakat mindig kiírod magadnak, és lefordítod. Így talán jobban megmarad.

Egyébként régebben olvastam egy olyan cikket, miszerint egy kutatás szerint ahhoz, hogy az ember hosszabb távra megjegyezzen egy idegen szót, 4-5 alkalommal "kell vele találkoznia".

Sok sikert! :)

2010. júl. 9. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!