Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tárgyelfogadás, hogyan (többi...

Tárgyelfogadás, hogyan (többi lent)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Röviden: A régi képzési tantervről akarok átiratkozni az új képzési tantervre. Ugyan arról a szakról ugyan arra a szakra, intézményen belül. (Miért?: Más a tanterv! JOBB! EGYSZERŰBB!)

Vannak tárgyak amik teljesen ugyan azok, vannak olyanok amiket több tárgyal együtt el tudnék fogadtatni ( magyarul 2-3 tárgy lefedi az 1 tárgyat, amit el szeretnék fogadni).

Vannak olyan tárgyak, amiket el tudnék fogadtatni, de az előkövetelménye nincs meg (gondolom azt hívják akkreditációnak).

Egyenlőre annyit szeretnék tudni, hogy hány tárgyamat fogadnák el! Nem rúgtak ki az egyetemről tehát nekem augusztusban döntenem kell, hogy maradok a régiben vagy beiratkozok az újba.

TO nem segít, nem mondják meg mik azok a tárgyak amiket el lehet fogadtatni csak annyit hogy 75%-ban egyezni kell.

Lehet most is kérvényezni tárgy elfogadást, de egy olyan képzés tárgyait akarom elfogadtatni, amiben még nem vagyok benne és ez probléma. (Ráadásul a NEPTUN-os kérvény kitöltést nem is értem, mert nem tudom megnevezni azokat a tárgy(akat), amikkel el akarom fogadtatni, meg mi az hogy A B C D S sáv?...)

Mit javasoltok?

2019. jún. 20. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:

És mi most miben segítsünk neked úgy egészen pontosan?

Az akkreditáció magát az elfogadást jelenti. Arról, hogy mit és hogyan fogadnak el neked, arról a kreditátviteli bizottság fog dönteni, amikor összeül. Mivel intézményen, sőt félig meddig képzésen is belül maradsz, nagy valószínűséggel mindent el fognak neked fogadni. De hogy melyik tárgyakat akarod elfogadtatni, meg hogy melyikért cserébe, azt bizony neked kell kibogarászni a képzési tervekből, tematikákból.

2019. jún. 20. 12:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Nah eddig oké, én kibogarászom a tematikából. Hova tudom majd én ezt leírni, hogy ezekkel a tárgyakkal szeretném elfogadtatni?
2019. jún. 20. 12:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Ja meg persze az nem garancia, hogy abban az intézményben azon a szakon teljesítettem a tárgyat, ezért valami olyasmit szeretnék, hogy megmondják konkrétan mik azok a tárgyak amiket el fognak majd fogadni, ha én beiratkozok.

Enélkül zsákbamacska az egész! Átiratkozok és nem fogadják el a tárgyat lehet éveket csúszok! Ez a problémám.

2019. jún. 20. 12:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Intézményfüggő lehet, de neptunos kérvényben ki tudod választani, hogy melyik tárgyat szeretnéd akkreditáltként elfogadtatni, valahogy így:

Korábbi tanulmányaim alapján szeretném kérni az alábbi tantárgy elfogadását: Tantárgy 1

Korábbi tanulmányok:

Felsőoktatási intézmény neve: valamilyen Egyetem

Szak neve: Szakod neve

Tantárgy neve:Tantárgy 1

Teljesítés féléve: Ekkor Teljesítés/sikeres vizsga dátum: meg ekkor

Hogy elfogadják-e vagy sem, az tényleg lutri, de mondjuk megoldás lehet, hogy a régi képzésed sem hagyod abba, aztán ha esetleg beválik az új rendszer, akkor a régit abbahagyod akkor. Attól is függ, mikor lesz eredménye a bizottsági ülésnek, igazából ezeknek neked kell utána járni, mert mindenhol más.

2019. jún. 20. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!