Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Anya nem érti ez az egész...

Anya nem érti ez az egész érettségit hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Tavalyelőtt érettségiztem angolból 3 lett

Anya most meg el akar küldeni alapfokú angol tanfolyamra merthogy az nyelvvizsgát add alapfokon

De ha az érettségim 3 lett az már egy alapfoknak számít nem?

Régen én jobban szerettem a németet 8 évig azt tanultam nagyon jól ment de már semmit nem tudok belőle

Álljak neki újra az angolnak vagy válasszam a németet

2019. jún. 7. 02:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
40%
Esetleg vannak újrakezdő angol tanfolyamok, teljesen kezdőre hülyeség befizetni, annál azért hármassal is többet tudsz.
2019. jún. 7. 09:32
 12/14 anonim ***** válasza:
89%

#7, te meg tanuld meg értelmezni, ha már ügyesen megtaláltad a vonatkozó jogszabályt. "ha idegen nyelvből ... EMELT SZINTŰ érettségi vizsgát tett, és sikeresen teljesítette az érettségi vizsga írásbeli és szóbeli vizsgáit, azoknak minden vizsgarészét a részletes követelményekben meghatározott módon".

Eszerint középfokú nyelvvizsga emelt érettségi legalább 60% elérésével (HA minden részt teljesített!), alapfok pedig az EMELT érettségin elért 40-59%.

A feljebb írt százalékok csak a különbséget mutatják a közép- és emelt szint között (mi mettől-meddig milyen érdemjegynek felel meg).

2019. jún. 7. 10:11
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező: emelt vagy középszinten érettségiztél? Ha középszinten, akkor egy mezei angol érettségid van. Ha emelten, akkor attól függően, hogy hány százalékot értél el, lehet, hogy megvan az alapfok (40%-tól).

Ha szeretnél továbbtanulni (netán már egyetemre jársz), akkor mindenképpen az angol vidd fel középfokra, mert a diploma megszerzésének feltétele legalább 1 középfokú nyelvvizsga (2020-től már a felvételinél is követelmény lesz, ha nincs nyelvvizsgád, fel sem vesznek).

Mellette pedig nyugodtan próbálkozhatsz a némettel, keress újrakezdő tanfolyamot, ami visszahozhatja a korábban tanultakat. Ráadásul, ha azt még jobban is szereted, akkor könnyen vissza fogsz zökkenni, és alapszinten mindenképpen fogod tudni teljesíteni, de lehet, hogy gyorsan fel tudod vinni azt is középfokra. Két középfokú nyelvvizsgával pedig már jó esélyeid vannak a munkaerőpiacon.

2019. jún. 7. 10:18
 14/14 anonim ***** válasza:
86%

Alapfokú nyelvvizsganak semmi értelme

Inkább egy angoltanárt keress és majd idővel csinálj egy középfokú nyelvvizsgát (B2-t)

2019. jún. 7. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!