Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon el vagyok keseredve,...

Nagyon el vagyok keseredve, mit tennétek a helyemben? Esetleg valaki volt hasonló helyzetben? (ORVOSISOK, ORVOSIRA KÉSZÜLŐK)

Figyelt kérdés
Idén erettségiztem, orvosira készülök. 3 éve járok különórákra (kémia, biológia), azonban az iskolámban sajnos teljesen hulyének tartanak és ezt olyannyira elhitették velem, hogy eléggé elszúrtam az érettségiket! Középszinten az átlagom 80%, de sajnos a biosz csak 75% körül, a kémia csak 67% körül lesz számításaim szerint! Megéri újraírni és újra felvételizni? (életem legnagyobb álma az orvosi, csak nem igazán támogatnak..)És ugye 2020tól megváltozik a felvételi rendszer is, tehát nem tudom, hogy hogyan tovább...

2019. jún. 6. 18:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha bioszból tudtál 75%-ot, kémiából 67%-ot írni, akkor annyira hülye nem lehetsz. :) Sőt, a 80%-os átlag se olyan rossz. Régebben nekem is mindig rosszul esett, ha valaki hülyének nézett (sőt a mai napig szarul esik). Pl. én mindig kitűnő tanuló voltam, amit rengeteg tanulással értem el... Egyik évzárón az osztályfőnököm mondta, hogy nem mindig az a jó, ha mindenből kitűnőek vagyunk, (ezt persze miután nekem kiosztotta). Akkor nagyon felhúztam rajta magam. Azóta könnyebben kezelem az ilyen dolgokat. Ilyenkor mindig azt mondom magamban, hogy ha ők ilyen szuperek, akkor csinálják jobban. Arról nem is beszélve, hogy azóta többször is felhasználtam az egyéb tudásomat, amikkel nem is tanultam tovább.. szóval erről ennyit.

Amúgy még ne pánikolj be! Remélem vidéki orvosikat is jelöltél meg. Egyik ismerősöm a 47% kémiájával nyugodt, mert körülötte mindenkinek hasonlóra sikeredett. Szóval még ne add fel! :)

Ha meg nem sikerül elsőre, akkor 1 év alatt simán fel lehet rá normálisan készülni. Ha nincs nyelvvizsgád, akkor meg meg tudod szerezni. 2020-tól meg nem kell félni, csak ha nincs nyelvvizsgád. A ponthatárok az irszágos átlagéhoz fog változni.

Sok sikert a továbbtanuláshoz! Mutasd meg nekik, hogy nem vagy hülye!

2019. jún. 7. 13:10
 12/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató válaszodat!

Vidéki egyetemeket is jelöltem meg! Szerintetek van esély arra, hogy 3-4 pontot csökken a ponthatár?

2019. jún. 7. 14:16
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Miert ne lenne? Majd julius végén kiderül. Az emeltek nehezen voltak,ami lefele viszi a ponthatárt elmeletileg.A tuljelentkezes viszont felfele.
2019. jún. 7. 16:07
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

“Azert a középszint semmibol sem olyan ,hogy megfelelo készüléssel ne lehetne ra felkészülni...”

Igen ám, csakhogy a kérdező esetében emeltekről van szó (orvosira mindenképp az kell), ahol bizony már nem elég a jó eredményhez az, ha bevágod az anyagot, világosan érteni is kell. A feladatmegértést meg igenis gátolja a teljesítménykényszer. Ami túlzott mértékben káros dolog, de a te észosztásod meg szánalmas. Ne beszélj olyan magas lóról, mert le fogsz esni egyszer.

Kedves kérdező, ne add fel! A szóbelik már megvoltak vagy ezek csak az írásbeli eredményei?

Ha ez a végleges, akkor valóban necces lesz, de egyrészt nem biztos, hogy nem sikerül, jutottak már be ilyen eredménnyel (és nem, nem biztos, hogy kihullasz és a kihullás ellen a kitűnő érettségi sem garancia - a közhiedelemmel ellentétben). Másrészt pedig ha nem sikerül és tényleg minden vágyad az orvosi, akkor persze, hogy megéri újra megpróbálni. Az új rendszertől meg - ahogy mondták itt már előttem - ne ijedj meg, mert az egyrészt nem segít, másrészt még akár hasznot is húzhatsz belőle, mivel simán lehet, hogy a nehezítés miatt lejjebb mennek a ponthatárok, akár jelentősebben is (persze azért nem 300-ra).

Sok sikert Neked!

2019. jún. 7. 19:35
 15/29 A kérdező kommentje:
A végleges eredményeim bioszból és kémiából, már voltam szóbelizni emelt szinten! Nagyon köszönöm a biztató szavaidat, tényleg jól esik és mióta kiírtam a kérdést sokkal jobban érzem magam a véleményeitektől! Nem fogok lemondani az álmaimról! Ha idén nem, jövőre jobban fogok teljesíteni(legalábbis minden tőlem telhetőt meg fogok tenni)!Addig is hasznosan töltöm az időmet és írok pluszban egy angol emeltet, hogy a többletpontokat is megkapjam (nyelvvizsgám van, tehát nem a 0-ról kell majd indulnom)!
2019. jún. 7. 20:28
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell parázni...ismerős 24 évesen kezdte az orvosit. Rágyúrsz erre a két tárgyra és megpróbálod ősszel vagy jövő tavasszal.
2019. jún. 7. 20:33
 17/29 anonim válasza:
Nekem az írásbeli: kémia 67 biosz 69 ugye emelten, erre jönnek a szóbelik. A közepeket is elrontottam, 70% átlagban. Egyáltalán nincs mitől félned. Tudtommal az országos átlag 50% alatti kémiából, bioszból kicsivel jobb. Ebben az évben szerintem a matek is nehezebb volt mint eddig. Nyugodj meg. Leviszik a ponthatárokat. A helyedben nem paráznék. Parázok helyetted én ilyen eredményeimmel 😂 Kémia szóbelin túlvagyok, az jól sikerült, szerintem felhúz 6%-ot, biosz még hátravan, azon múlik minden. De a te helyedben inkább már nyugodt lennék.
2019. jún. 8. 11:00
 18/29 A kérdező kommentje:
Jaaj aranyos vagy! Szorítok neked is nagyon!
2019. jún. 8. 11:49
 19/29 anonim ***** válasza:
Pont így vagyok én is. A biosz 85, de a kémia 65 körüli csak. Pedig 80%-os írasbeliket is írtam gyakorlásképp. Szóval én is levagyok lombozódva😀
2019. jún. 8. 13:08
 20/29 anonim ***** válasza:
A szmájlit félrenyomtam...
2019. jún. 8. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!