Földrajz, valamint földtudomány szakon mennyire kell a fizika/kémia?
Földrajzzal szeretnék továbbtanulni(még 2 év az érettségiig) de fizikából és kémiából nem vagyok valami hú de kitűnő(mindkettőből 2-es),persze lehet tudnék jobbat is hozni ha tanulnék
Továbbá a matek is érdekel(ez leginkább 3-as és 4-es között ingázik)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, viszont azt sejteném hogy alapvető gimnáziumi ismeretek kellenek fizikábol, de nem hiszem hogy nagyon emelt szint fölé mennétek (néhány speciális témábol szinte biztos h fölé mentek, de ugy nagy átlagban nemhiszem).
Kémiából meg azt gondolnám hogy hasonlóan, tehát néhány témában nagyon, a többiben pedig nemigazán.
A fizikával viszont nem lehet gondod ha tanulsz szorgalmasan és a matek megy valamennyire :)
még egyszer: nem értek hozzá, ez csak az ami én gondolok
Köszönöm a válaszokat!
Szóval akkor majd nyugodtan próbáljam meg?
Igen, megpróbálhatod, de mi értelme van ??
Ugyanis kicsi az esélye, hogy lesz vele munkád, mert túlképzés van ebből a szakmából.
Mert ez érdekel
Mi a jó abban ha olyat csinálok amit nem szeretek?
semmi, csináld azt amit szeretnél
megélni meg lehet, gazdag valszeg tényleg nem leszel tőle, de nem mindenkinek az a legfontosabb :)
Földrajz szakon kb. a középiskolai matek-fizika-kémia ismeretek elegendőek (persze nem kettes szinten, de ezt még később is be lehet hozni). Ha később környezetvédelemmel fogsz foglalkozni, akkor ott már sok kémia van. Ha terület- vagy gazdaságfejlesztéssel, akkor közgazdaságtant is kell tanulni, komoly matematikával. Ha térinformatikával, akkor is elég sok matematikára lesz szükség.
Földtudomány szakon belül a meteorológus, geofizikus, csillagász szakirányok sokkal közelebb állnak a fizikához, mint a földrajzhoz. Oda nagyon kell a matek-fizika.
A geológiához nagyon kell a kémia.
A térinformatikához nagyon kell a matematika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!