Van még így esélyem gyógyszerésznek lenni?
Vágj bele! Használd ki a nyarat, tanulj, amennyit tudsz, a suliban meg kérdezd meg ősszel a kémiatanárt, hogy nem tart-e valami szakkört vagy korrepetálást, amire járhatnál. Esetleg ha van még legalább 2-3 ember a sulidban, akit érdekel, akkor kérjétek meg, hogy indítson ilyet.
Nem tudom, hogy kell-e különleges tehetség, de ezt a legkönnyebben úgy tudhatod meg, ha bemész egy gyógyszertárba, amikor nincs sok ember és megkérdezed a gyógyszerészt :)
Akár kell, akár nem, mindenképp próbálj meg felkészülni, ezzel a dologgal csak nyerhetsz :)
Köszönöm a biztatást, akkor lehet, hogy belevágok.
Utolsó: februárban kezdtél el tanulni és sikerült megtanulnod a májusi érettségire? Vagy volt még egy év közötte? Bár mindegy is, gratulálok hozzá, akkor nem lehetetlen megcsinálni. :)
Ha tényleg nekifekszel, akkor hajrá! :) Én is megjelöltem, de a kémia miatt nem merek belevágni (középszintűm 93% lett),holott jóval a tavalyi ponthatár (406) felett vagyok, majdnem 40 ponttal. Bioszból tettem emeltet, ide meg erősen a kémia emeltet ajánlják, mert nagyon húzós a kémia.
Ennek ellenére, én azt mondom, ha találasz egy jó különtanárt, akkor vágj bele, próba szerencse! Viszont én növekedést jóslok idén is, meg jövőre is gyógyszerészetire, mert egyre népszerűbb, és idén jóval többen jelentkeztek! :S
A kérdezőnek meg még annyit elfelejtettem, hogy kémia emelten a szóbelitől ne félj, az nem húzós, sokkal nehezebb a biosz emelt szóbeli!
Bioszból is mész emeltre, vagy van két nyelvvizsgád?
12:25: Akkor még nagyobb elismerés jár neked! :)
Biológiából jövő májusban mindenféleképpen fogok emeltet tenni, gyógyszerészettől függetlenül, aztán majd utána egy év csak elég lesz a kémia emeltre felkészüléshez. Elég rizikós, mert elsősorban duplázással szeretnék menni, de talán a pluszpontok átrendeződése is jól fog nekem jönni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!