Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van még így esélyem gyógyszeré...

Van még így esélyem gyógyszerésznek lenni?

Figyelt kérdés
Soha nem tanultam rendesen kémiát, nem is nagyon tanították. Mostanában elkezdtem vele foglalkozni csak úgy magamtól, mert érdekel. Tudom, hogy sokkal, de sokkal keményebb a kémia a gyógyszerészeten, és hogy én még sehol sem vagyok (középszintű érettségi szintet sem érem el). Szerintetek érdemes küzdeni érte? Kell a gyógyszerészethez különleges tehetség? Nem tudom belevágjak-e.
2010. júl. 7. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Vágj bele! Használd ki a nyarat, tanulj, amennyit tudsz, a suliban meg kérdezd meg ősszel a kémiatanárt, hogy nem tart-e valami szakkört vagy korrepetálást, amire járhatnál. Esetleg ha van még legalább 2-3 ember a sulidban, akit érdekel, akkor kérjétek meg, hogy indítson ilyet.

Nem tudom, hogy kell-e különleges tehetség, de ezt a legkönnyebben úgy tudhatod meg, ha bemész egy gyógyszertárba, amikor nincs sok ember és megkérdezed a gyógyszerészt :)

Akár kell, akár nem, mindenképp próbálj meg felkészülni, ezzel a dologgal csak nyerhetsz :)

2010. júl. 7. 11:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Velem ugyanez van, csak én már végeztem, ha gondolod beszélgethetnénk.:) Írj nekem privátot, ha szeretnél. Te hány éves vagy?
2010. júl. 7. 12:14
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Elmondom az én tapasztalatomat: Drámatagozatra jártam, így csak egy évig volt kémiám, ott is csak össze vissza ugráltunk az anyagban, ergo nem tanultunk semmit, és ott is csak hármas voltam. 11.-ben kitaláltam, hogy orvos akarok lenni, biológiára be tudtam járni, kémiára viszont a következő évben sem, hiszen nem volt alapom hozzá, és mindig akkor volt órám, amikor az lett volna. Februárban megvettem a Villányi Attila féle összefoglalót, és az írásbelire csak abból tanultam magamtól (az 78%-os lett), szóbeli előkészítőre már be tudtam járni ballagás után, így max pontot szóbeliztem, és most várom a július 22.-ét 85%-os kémiával. Egy szó, mint száz ha jó könyvből tanulsz, be tudsz járni fakultációra, esetleg még magántanárhoz is elmész felhozhatod magad kémiából, csak akarni kell :)
2010. júl. 7. 12:25
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást, akkor lehet, hogy belevágok.

Utolsó: februárban kezdtél el tanulni és sikerült megtanulnod a májusi érettségire? Vagy volt még egy év közötte? Bár mindegy is, gratulálok hozzá, akkor nem lehetetlen megcsinálni. :)

2010. júl. 7. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nekifekszel, akkor hajrá! :) Én is megjelöltem, de a kémia miatt nem merek belevágni (középszintűm 93% lett),holott jóval a tavalyi ponthatár (406) felett vagyok, majdnem 40 ponttal. Bioszból tettem emeltet, ide meg erősen a kémia emeltet ajánlják, mert nagyon húzós a kémia.

Ennek ellenére, én azt mondom, ha találasz egy jó különtanárt, akkor vágj bele, próba szerencse! Viszont én növekedést jóslok idén is, meg jövőre is gyógyszerészetire, mert egyre népszerűbb, és idén jóval többen jelentkeztek! :S

2010. júl. 7. 16:04
 6/9 anonim ***** válasza:
12:45-ös ! Neked meg minden elismerésem, én ilyenről még nem is hallottam !:) Nagyon ügyes vagy, de tényleg! Nálunk a kémia emeltek nagyon rosszak lettek, pedig járt mindenki kémia faktra, különtanárhoz, de mégis :S
2010. júl. 7. 16:06
 7/9 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek meg még annyit elfelejtettem, hogy kémia emelten a szóbelitől ne félj, az nem húzós, sokkal nehezebb a biosz emelt szóbeli!

Bioszból is mész emeltre, vagy van két nyelvvizsgád?

2010. júl. 7. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:
12:25-ös vagyok, még abban (tehát ebben) az évben tettem belőle érettségit, biosz emelttel, meg az összes más kötelező érettségivel együtt :D
2010. júl. 7. 18:37
 9/9 A kérdező kommentje:

12:25: Akkor még nagyobb elismerés jár neked! :)

Biológiából jövő májusban mindenféleképpen fogok emeltet tenni, gyógyszerészettől függetlenül, aztán majd utána egy év csak elég lesz a kémia emeltre felkészüléshez. Elég rizikós, mert elsősorban duplázással szeretnék menni, de talán a pluszpontok átrendeződése is jól fog nekem jönni. :)

2010. júl. 7. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!