Nektek milyen (volt) a gimnáziumi évek alatt az átlagotok? Mennyit rontottatok az előző évekhez képest, (tudom hogy vannak/lesznek új tantárgyak, faktok az évek alatt amik azért nehezebbek) félévekhez képest?
Én végig kitűnő voltam (na jó, 11. Félévnél médiából négyes). De ha évekre akarjuk bontani:
Kilencedik nem volt annyira nehéz, sok dolog volt amire emlékeztem korábbról.
Tizedikben valami brutál volt, igaz, én is megnehezítettem a dolgot (2 nyelvvizsga, előrehozott érettségi, rossz párkapcsolat).
Tizenegyedikben nagyon sok időm szabadult fel, mert kiesett a biosz, kémia, fizika, földrajz és egy idegen nyelv. Ezt az időt tudtam a faktomra es a nyelvekre fordítani.
Tizenkettedikben kb olyan volt mint tizenegyedikben, annyi nehézséggel hogy készülni kellett az érettségire.
Na de ezt a hosszút azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy még több dolog tud változni. Ha neked pl kémia-fizika ami lerontja az átlagodat, akkor ezek tizenegy-kettedikben kiesnek, szóval nem kell velük foglalkozni. Érettségi tárgyakból legyél jó, plusz még egyből (ami a választott érettségi tárgyad lesz) és kész.
Iszonyat szar iskolàba jártam, a tanárok azt hajtogattàk, hogy idiótàk vagyunk és nem fogják leadni az anyagot, ès majd az èrettsègit megoldjuk magunk.
Ez a hozzààllàs meg is hozta az eredmènyèt. 28 fős osztàlyban 16-an buktak meg matekból, a legjobb jegy egy darab hàrmas volt. Én átmentem nehezen. A kémia tanár pedig 2 éven keresztül azt ordította nekem, hogy "Takarodj haza abba az orszàgba ahonnan jöttél."(Hozzàteszem Mo-n születtem, és olasz szàrmazàsú vagyok.)
Így folyamatos bukás veszély fenyegetett kèmiàból is, de nehezen az is meglett.
Kilencedikben 4,2-vel vègeztem, 10-től pedig 3,6 és 3,9 között voltam végig. Kitűnő nàlunk egyik évben sem lett senki, és kb 3 embernek lett maximum 4,2 a bizonyítvànya. Pedig ez a gimi a megye legjobb gimijènek volt kikiàltva akkor amikor jelentkeztem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!