Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek egy része amíg iskolába járhatott volna otthon ült, aztán meg siratják, hogy nincs pénzük?

Figyelt kérdés
Nekem az lenne a problémám, hogy az ismeretségi körömben vannak olyan emberek akik az egész középiskolát ellógták, be sem fejezték, otthagyták, míg én szorgalmasan tanultam és egyetemre mentem. Ez eddig OK is lenne, de ezek az emberek olyan könnyen a szemembe tudják vágni, hogy én csak hallgassak, könnyen dumálok (!!!!) én, ha én is annyi pénzből élnék mint ők akkor nem így beszélnék. Folyton csak sírnak, hogy nincs pénz, nincs munka, meg, ha van is az milyen fárasztó. Az én munkám is fárasztó, és úgy hiszem kicsit több felelősség van rajtam, mint ezeken az embereken. A másik meg az, hogy ezek az emberek vállalnak 3-4 gyereket minimálbérre, meg bizonytalan munkára, míg én azt is meggondoltam, hogy a 2. kislányunkat be merjük e vállalni. Ez egyszerűen hihetetlen. És ezek az emberek meg sem értik ha az ember ezt normálisan el szeretné magyarázni nekik. Persze vannak olyan emberek, akik más okból kifolyólag nem tudtak tanulni, többre vinni, azokat meg is értem, és nem ítélem el. De lássuk be, ez a ritka.
2010. júl. 6. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát, akinek azért lett ilyen élete, mert lógott meg is érdemli!De pl nem mkinek van pénze tovább tanulni, azokat sajnálom, én is csak államira mehetek majd:S és még így sem biztos h lesz az embernek jól fizető állása:(
2010. júl. 6. 15:42
 2/8 A kérdező kommentje:
persze, ebben egyet értek, de akiket én ismerek azok nagy része nem önhibáján kívül nem járt iskolába.
2010. júl. 6. 15:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben egyetértek veled. Mindenki a saját életének a kovácsa. Általában már tényleg nagyon rossz sorsúnak kell lennie annak, aki nem tud kitörni. Én is ismerek olyanokat, akik siránkoznak,hogy milyen szegények, milyen sz.r ez az ország. Persze cigire, netre és bulira van pénz... Nem azt mondom, hogy a legtökéletesebb országban élünk, de még mindig megelőzünk 3 milliárdnyi embert... Nem kell luxuscuccokra vágyni, elég lenne, ha örülnék az alap dolgoknak...

Egyébként pont itt a gyakorin figyeltem fel több illetőre, aki az egyik kérdésben azzal siránkozik, hogy milyen szegény és teljes mértékben megérdemli a pluszpontokat felsőoktatásban, míg pár kérdéssel feljebb érintőképernyős telefont akar venni, 50-60ezer közt.

2010. júl. 6. 15:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen. Igazad van. Meg az a legfurcsább, hogy ezek az emberek általában láncdohányosok. Szerintem a cigi luxuscikk. Ha nincs rá pénze az embernek ne szívja. És szerintem ugyan ilyen az internet is. Meg lehet lenni nélküle. Ha nincs pénzem, nem köttetem be.
2010. júl. 6. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek Veled, kérdező, pláne, ami a cigit illeti...
2010. júl. 6. 20:52
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Azért mert a magyarokra jellemző hogy lusták, és siránkozóak, ja meg másokat vádolnak a saját hibáikért. Olyan nincs, hogy valakinek nincs pénze tanulni, van levelező képzés, középiskolában is, el lehet mellette menni dolgozni, rengeteg állami, meg magán, alapítványi ösztöndíj, támogatás van. Ez csak kifogás. Kamu.
2010. júl. 6. 22:37
 7/8 A kérdező kommentje:
örülök, hogy más is így gondolja. Azt hittem csak én vagyok túl szigorú.
2010. júl. 7. 01:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez azért van mert mindenki szeretne kevés munkabefektetéssel sok-sok pénzt keresni. Nem küzdöttek az életben semmiért, mindig ahogy suppan, úgy lett. Nem csak a magyarok lusták, én Romániában élek és ugyan azt lehet itt is látni. Csak annyi különbséggel, hogy egyesek a semmiből, puszta csalással piszkosul meg akarnak gazdagodni. Itt az emberek nem, hogy lopnak egy kicsit oszt hallgatnak, hanem amíg lehet addig tömik a zsebüket másokra nem gondolva.

Ugyan ez van a külföldi menettel, mert nagy divat lett, hogy elmennek az emberek pár hónapra gyümölcsöt szedni és milliomoson térnek haza. Persze mindenki csak mondja, hogy milyen könnyű nekik, van egy csomó pénzük, de azt nem említi senki, hogy ott reggeltől estig melóztak a dögmelegben. Inkább panaszkodnak, hogy hátha megsajnálja valaki.

2010. júl. 8. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!