Mit gondoltok a mai magyar érettségiről?
magyarérettségi
Egyik sem vagyok, de ha most érettségiznék, örülnék a feladatoknak. A szövegértés szerintem alapkészség kell, hogy legyen, József Attila és Radnóti pedig nekem nagy kedvenceim, szerettem volna a feladatot.
Tavaly érettségiztem, de ma is szívesen beültem volna megírni. :)
József Attila mindig nagy kedvenc, tavaly is ő volt.
Diák vagyok. Szerintem összességében nehéz volt. Szövegértésnél mindenhova írtam valamit, aztán kiderül jó-e. De nehéznek éreztem, néha a kérdést se értettem. Meg nagyon agyonrizsázott volt a szöveg.
A szövegalkotásnál az érvelést választottam. Nagyon könnyű volt, mivel otthon vagyok a témában. :D
A 2. részben fél óráig csak néztem magam elé meredve, hogy mégis mi a fenét írjak bármelyikről is. Bár már az elején tudtam, hogy a novellát választom, a versek ritkán jönnek át nekem. Hiába Radnóti meg József Attila, tanult költők, egyszerűen nem értettem a verseket. Persze a novelláról is nehezemre esett 400 szót írni, de aztán csak sikerült, bár a vége kicsit rizsa lett, hogy meglegyen a terjedelem. 😂
Kb 80%-ra érzem, remélem sikerült elérni.
Egyébként a magyar tanárok szerint is nehezebb volt, mint szokott lenni.
Nem volt túl nehéz. Én ma vizsgàztam.
Gyakorlatit írtam meg összehasonlítót. Az elemzés 3 oldal lett. A gyakorlati meg érdekes volt
Diák vagyok.
Szerintem nem volt nagyon vészes, voltak már sokkal rosszabb szövegek is az első részben. Az érvelés nekem kifejezetten könnyű volt, magánbeszélgetések során is szoktam beszélni erről a témáról.
A második részben a novellát választottam, mert azt pár hete vettük órán, és a novella amúgy is közelebb áll hozzám, mint a versek. Így nem tudom annyira objektíven megítélni, de talán annyira ez sem volt vészes.
Sziasztok!
Én is diák vagyok.
Szerintem a szövegértés egész könnyű volt, csak egy feladat volt amiben bizonytalan voltam, de a többire azért magabiztosan tudtam válaszolni. Az érvelést írtam, ami szintén nagyon baráti volt, véleményem szerint a téma sokkal jobban passzol egy átlagos 18-20 éveshez (hozzám legalábbis mindenképpen), mint egy hivatalos levél.
A második részben egy kicsit elbizonytalanodtam, mert elolvastam a novellát, de nem igazán láttam benne az anya-fiú kapcsolatot, inkább csak a szocializmus jött át. Úgyhogy lapoztam a versekhez, hát... úgy gondoltam ez talán a két rossz közül a kevésbé rossz így végül ezt választottam. Remélem a tanár majd jóindulatúan javít. És azt is remélem így szóbeli nélkül meg lesz a 80-85%.
Hát én a szövegértést elég nehéznek tartottam. Eléggé hülyén volt 1-2 feladat megfogalmazva, főleg a táblázatos. De szerencsére tudtam néhány dolgot írni oda is.
A gyakorlati szövegalkotásnál az érvelést választottam. Az viszont nagyon könnyű volt. Örültem, hogy a filmekről szólt a feladat, így a levélbe bele sem olvastam.
A műelemzés sem volt annyira vészes, bár ott is többször elkellett olvasni a szövegeket, hogy megértsem, és szerencsére meg lehetett érteni. Végül a novellaelemzést választottam. Majdnem 4 oldalas lett a novellaelemzésem.
Összeségében tehát nem volt vészes csak a szövegértés volt egy kicsit fura.
"Egyébként a magyar tanárok szerint is nehezebb volt, mint szokott lenni."
És a magyartanárok szerint?
#9 Leszűrted a lényeget.
De akkor javítom, sőt pontosítom.
* A sulim magyartanárai szerint nehéz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!