Hogyan készüljek fel a magyar emelt szintű érettségi írásbelire?
Nem Magyarországon élek, de ott szeretnék továbbtanulni, ezért szükséges, hogy legalább egy tantárgyból ott érettségizzem, emelt szinten, és én magyar nyelvből és irodalomból fogok. Mivel külföldiként nem tanították nekem az ottani követelményeket, nem arra készítenek fel, egyedül kell megtegyem mindezt. Nagyon nehéz, hiszen nem tudom mit és hogyan tanuljak, mi fontos és mi nem, egyáltalán mit vesznek figyelembe a javításkor, így szeretnék néhány tanácsot kérni valakitől, aki szintén ebből érettségizik, vagy érettségizett. Remélem találok néhány olyan embert , aki segítségemre lesz, akár privátban is, nagyon hálás lennék! :)
18/l
Idén emeltezek, mi a többiekkel átismételtük az irodalmi korstílusok, stílusirányzatok legfőbb ismertetőjegyeit, korabeli fontos szerzőket és műveket. Emellett műveltségi teszteket oldunk meg, mind a netről, mind feladatkönyvből. A javítókulcsból rengeteget lehet tanulni, illetve főleg esszénél és reflektálásnál hasznos tudni, hogy milyen szempontokra pontoznak. A verselemzéssel hogy állsz?
Amúgy kicsit én is kétségbe vagyok esve, mert eléggé behatárolhatatlan, hogy mit fognak kérni:/
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!