Hogyan csináljak magyarból emelt érettségit?
Az emelt lényege nem az, hogy ne a saját iskoládban vizsgázz, hanem hogy egy nehezebb szinten tedd meg, mint a társaid. Én is most emeltezek két tárgyból, mind a kettőt a saját iskolában teszem (szóbelit és írásbelit is). Iskolafüggő egyébként, illetve tantárgyfüggő. Magyarból, töriből, angolból, németből gyakoriak az emelt vizsgák minden városban, így nem fognak elküdleni más városba. Sőt, ha a te iskolád vállal emelt vizsgáztatást, akkor akár a saját iskoládban teheted. De ez nem rajtad múlik, hanem központilag osztják be.
Az írásodból ítélve még nem jelentkeztél érettségire. Ugyan úgy, ugyan azon a nyomtatványon jelentkezel középszintű érettségire, ahol az emeltre is. Csak "középszint" helyett "emelt szintet" írsz. Az emelt- és a középszint minden tantárgyból egy napon van. Annak, hogy a te iskoládban melyik tantárgyakból zajlik emelt (írásbeli és/vagy szóbeli) érettségi, azt már a saját tanáraidtól tudod megérdeklődni.
Remélem hasznos választ adtam. Ha bármi más kérdésed van, fordulhatsz hozzám bátran, én most emeltezek magyarból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!