Biológiából és magyarból szeretnék középszintű érettségit.15 éve nem tanultam, a nulláról indulok. Valaki tud segíteni?
Biológia Mozaik 10-11-12 könyvet gondoltam első körben a felkészülésre. Erről olvastam nagyon jókat. 9-es könyv nem kell? Utána majd nézek feladatgyűjteményt is. Vagy vegyem meg azt is és egyszerre csináljam?
Magyarból hogy álljak neki? Szintén középiskolai könyvekkel? Vagy tételeket keressek? Köszönöm
Igen, bioszból a mozaikos könyvek a jók, bőven elegek még emeltre is. :) Gyakorlásnak pedig az érettségik megoldása, nem szükséges külön feladatgyűjtemény.
Irodalomból ugyebár nem szükséges az írásbelihez komoly tudás, hiszen az egyik része szövegértés, a másik része pedig novellaelemzés vagy érvelés (nem hiszem, hogy van olyan elvetemült lélek, aki összehasonlító verselemzést választ :D), ezeket gyakorolni kell, nem lehet "tanulni" rájuk. Apropó, a helyesírásra jó ügyelni, nagyon sok pontot levonhatnak érte (azt hiszem max. 15-öt, az meg már majdnem 1 jegy). Szóbelin meg ugye 20 irodalom, 20 nyelvtan tétel van, a tételsort mindig előre kiteszik, érdemes ezeket kidolgozgatni, akár netről is, de ha szeretnél magyar könyveket is venni, akkor nyelvtanból én a mozaikost ajánlom, irodalomból meg a mohácsy féle könyveket. Tételkidolgozásban sajnos nem tudok segítséget adni, mert irodalomból nem dolgoztam ki semmit, nyelvtanból meg készen megkaptuk, így az írásbelivel együtt 85%-ot alkottam, pedig nem vagyok egy magyar zseni. :D Ha kell segítség, csak írj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!