Szerintetek minek érdemes továbbmenni? 3D Modellező vagy Programozó?
én a 3Dre szavazok.
sokkal kevesebben csinálják, mondjuk ezáltal kevés helyen tanítják. de ez pont az a szakma ahova nem a papír kell.
fizetésben, pedig szerintem nincsen nagy különbség.
Szerintem programozó. Így simán 3d modellezőként, hol tudnál elhelyezkedni? Az olyan mérnökin ahova kell az ilyesmi(pl mechatronika, gépészmérnök vagy építész) ott tanítják. Szal nem vesznek fel külön személyt ilyesmire.
Ha számítógépes játékokat akarsz csinálni és ezzel akarsz foglalkozni akkor oda kell a programozó diploma, hisz oda sok matek kell. Főleg az algebra része.
Attól függ melyikhez van érzéked. Neten rengeteg könyv van programozáshoz, illetve oktatóvideók (ezekből jobban lehet gyakorolni) 3dhez.
Programozóként könnyebb elhelyezkedni mert több területet fed le, viszont modellezőként ha jó vagy (itt értem a veleszületett tehetséget + minimum 5-10 év erőteljes gyakorlás) sokkal jobban megfizetnek. Ja és a "továbbmenni"t úgy vedd h ezt a tudást magadnak kell megszerezned, egyetem meg kurzusok max az alapokat adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!