Hogyan működik az év végi osztályzás?
Első félévben egész türhető jegyeim voltak számvitelből, (átlag: ~3,7) viszont második félévben számomra elég nehéz anyag jött és egyszerűen nem fogtam fel amit tanultunk. A jelenlegi átlagom ha csak a 2. félévet nézzük: 1,5. Zárásnál nézheti a tanár csak a második félévi eredményem vagy köteles az egész évet figyelembe venni? Ha az egész évet nézzük akkor 2,75 az átlagom.
Előre is köszi a válaszokat! :)
Én úgy tudom ,hogy év végén az EGÉSZ évet nézik.
Nincs olyan,hogy csak a második félévet nézik.
Az egész évet kell néznie.
De azért attól, mert megvan a 2.00-es átlag, nem kötelező, hogy átengedjen. A buktatásra elég ok lehet az, ha pl. van egy nagyobb anyagrész, ami fehér folt számodra. (Pl. volt olyan tanárunk, akinél az 1-es TZ-t mindenképp ki kellett javítani, különben bukó volt) Vagy lehet ok a buktatásra a tartósan, jelentősen romló teljesítmény is. De az ilyesmit az osztályozó értekezleten a tanárnak meg kell indokolnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!