Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha középiskolában fel voltamm...

Ha középiskolában fel voltamm mentve testnevelésből, akkor nem lehetek tanító, sem óvónő?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Idén érettségizem, a tanítót és az óvónő szakot jelöltem meg az egyetemen. Fel vagyok mentve tesiből már 2 éve, "gerincferdülés" címszó alatt (egyébként a tanár mocskos, és buktat, csupán azért), így nincs belőle már 2 éve jegyem. Ugyan előtte volt 3 évig, csak a felvin azt olvastam, hogy a felmentés kizáró ok. Ez valóban így van? Ha teljesítem az alkalmassági, akkor sem lehetek tanító? Valamint az sem veszik figyelembe, hogy előtte 3 évig volt jegyem belőle?

2019. ápr. 4. 14:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Az a kérdés, kérik-e a jegyet testnevelésből. Ha nincs ott a bizonyítványban, az nehezen védhető. Ha nem kérik, lehet játszani.
2019. ápr. 5. 17:40
 12/24 anonim ***** válasza:
5%

"Kedves utolsó! Milyen papírt ne adjak neki oda? Konkrétan felmentéses papírom nincs, mivel azt az iskola orvos adta. Orvosi papírom van, amin az áll, hogy min. gerincferdülésem van, ezáltal külön tornára kell járnom."

Ha nincs felmentéses papírod akkor nem vagy felmentve. Amúgy a felmentés sem olyan egyszerű

Tehát ha te gerincferdülés miatt kapnál akkor ez a mente: elmész ortopédiára. Megkapod a diagnózist. Ez után viszed az iskola orvoshoz aki a zárójelentés alapján megállapítja, hogy valóban ez van és megcsinálja a felmentést amit te is megkapsz.

Tehát ha nincs papírod akkor nem vagy felmentve. min. Gerincferdülés nem ők a felmentésre és nem kizáró ok pedagógián. Tehát szüleiddel beszélj menjetek be a tanárhoz és reklamáljátok.

Illetve fényessétek meg, hogy ezzel a jövődet akarja tönkre tenni pedig semmi olyan ok nincs ami miatt fel kéne menteni és amúgy sem a tesi tanár dönti ezt el, hanem TE. A tési tanárnak ebbe nincs beleszólása. Tehát megfenyegetitek azzal, hogy birosagra mentek ellene amiért az életed akarja tönkre tenni. ;) én még ügyvédet is vinnék.

Ne légy nyuszi, harcolj magadért. Ha pedagógus leszel akkor is kezdened kell és nem lehets beszari.

2019. ápr. 5. 19:55
 13/24 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én "mentettem" magam fel, mert bírhatatlan volt azzal a tanárral a testneveles óra. Folyamatos rossz osztályozás, amivel az átlagom is lefelé ment. Az iskolaorvos csak egy kiskönyvet adott, abban volt, hogy a 2018/19es tanévre felmentve, de ez a könyv a testneveles tanarnal van, szóval nekem semmi felmentéses papírom sincs, csak annyi, hogy utolsó 2 évben nem volt jegyem ebből a tantárgyból.
2019. ápr. 5. 20:04
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A bizonyítványodba be kellett írni, hogy fm, meg egy záradékot.
2019. ápr. 5. 20:54
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért nem jártál gyógytestnevelésre, és akkor lenne jegyed. Szerintem ha be kellett adni a bizonyítványok akkor ezt buktad, hiszen kizáró ok a tesi jegy hiánya. Nem tudom, de esetleg utólag osztályozóvizsgát nem lehet tenni? Meg kéne érdeklődnöd a suliban. Mindegy hányás csak menj át. Eléggé elnézted ezt a dolgot, hogy nem olvastál utána a követelményeknek.
2019. ápr. 6. 20:14
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor saját magadat szívattad meg. Tesiből a 2es jegy is jó. Senki se nézte volna meg
2019. ápr. 6. 21:28
 17/24 anonim ***** válasza:
51%
Tanítóképzőre járok, és van olyan évfolyamtársam, aki egész gimiben (talán még előtte is) nem tesizett, mert hirtelen nőtt meg, és nyúlt meg, emiatt gondolom jegyet se kapott; és mégis itt van tanítóképzőn, és nem az első évfolyamot tapossa már :D
2019. ápr. 9. 20:30
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia🙂 olvastam több helyen, hogy sajna kizáró ok a 2ev tesi alóli felmentés, mivel a biziben nincs ugye jegyed így mindenképp látják 😓 Azért elmentél az alkalmassagira, mert olvastam, hogy tervezték?
2019. máj. 28. 21:42
 19/24 anonim ***** válasza:
51%
*Tervezted 😄
2019. máj. 28. 21:43
 20/24 A kérdező kommentje:

Pont ma kaptam levelet, hogy mikor lesz az alkalmassági. Hát nem tudom mit csináljak. Mert azt nincs benne a levélben, hogy vigyek bizit vagy valami.. Na meg fizetni is kell érte, és azért feleslegesen nem szeretnénk kidobalni a pénzt. Írták, hogy vigyünk papírt az egészségügyi állapotról. Ha az jó, akkor mi akadálya?

Szerintetek elmenjek vagy sem?

2019. máj. 30. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!