A PhD-képzés hogyan működik?
Gazdálkodástudományi vagy társadalomtudományi területről lenne szó. Most szeptemberben kezdeném a mesterszakot, de utána érdekelne a doktori iskola is.
Igaz, hogy minimum 3 év egy ilyen? Megéri a munkaerőpiacon?
(Corvinus vagy BGE.)
4 év.
A versenyszférában inkább hátrány. Akkor éri meg, ha
- kutatópályában gondolkodsz
- megéri neked azért a 4 év évért (tapasztalat-, kapcsolatszerzés stb.)
Munkaerőpiacon, versenyszférában hátrány ha 4-5 évig játszottad a kutatósdit, 4-5-6 év céges tapasztalat helyett.
Tényleg csak akkor éri meg ha kutatói pálya érdekel.
Természettudományos és egyes ipari fejlesztői területeken egyenesen alapkövetelmény viszont.
Versenyszférában eleve havi 120 ezerrel többet tudnak adni, mivel a PhD fokozattal rendelkezők után nem kell valamelyik járulékot fizetni.
Plus vannak olyan pozíciók, ahová elvárás a PhD.
Nincs ilyen "kedvezmény" a munkáltató számára, ha phd-st foglalkoztat, akkor nem kell bizonyos járulkot fizetni. Ez h.lyeség.
Én olyat láttam már ismerősi példában, hogy le kellett tagadnia a doktori fokozatát, mert azzal sehova sem akarták felvenni, jogosan, hisz ez már előre vetíti, hogy nem akar sokáig ottmaradni, hisz nem azért szoktak ledoktorálni
... dehogynem van, tessék:
Gondolom pont azért hozták, mert a PhD-sek nagyrésze nem fejezi be a képzést. Akik kamu témára jelentkeznek (mert nem lenne munkájuk a diplomával) azok otthagyják 4 év után... a másik felének meg túl nehéz a követelmény, vagy iparba elcsábítják 4x ennyiért.
Most már értem, hogy miért pusholják ennyire nálunk a K+F részen a PhD-t. 4 évig 2-300 ezret spórolnak rajtad, és úgy sem hagyod ott... ha meg befejezed akkor is jár 100K kedvezmény.
#7,Miből doktorált?
Mert tipikusan ha ilyen gender antropológia PhD-je volt, és diszkontáruházba jelentkezett eladónak, akkor lehet túlképzett volt :D
Azért jellemzően a valamire való PhD végzettség vagy alapkövetelmény az adott területen, ahol szakmai állást keresel. Olyanról még nem hallottam, hogy műszaki v. természettudományos területen le kellett tagadnia valakinek a PhD-t, csak maximum valami totál más jóval alacsonyabb szintű munkakörben. Ott gyanús, hogy túlképzett az illető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!