Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi lesz ha elfelejtem a...

Mi lesz ha elfelejtem a tanultakat?

Figyelt kérdés
Egyetemen nagyon sok mindent kell megtanulni, de többen is mondják, hogy úgyse kell a nagy része, úgyis elfelejtem. De ha elkezdek dolgozni mi lesz? Újra tanulom? Vagy ami fontos azt többször is elmondják? Vagy munka közben tanulom meg igazán?

2019. márc. 14. 13:25
 1/2 Flagstaff ***** válasza:
100%
Amit gyakorlatban hasznosíthatsz, az megmarad, amit nem, azt elfelejted. Tanulni nem azért kell, hogy tudjál dolgokat, hanem azért, hogy edzett és erős legyen az agyad, továbbá, hogy lásd a dolgokat az ő összefüggéseikben.
2019. márc. 14. 13:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van, amit már 8-szor mondtak el, idegesítő is a sok ismétlés, ilyen mértékben már időpocsékolás (nem tudom, máshol hogy van, de 2-3 alkalommal biztosan előkerülnek a fontos dolgok)

Azon kívül, ha nem tananyag szinten kerül elő, akkor is használni kell felsőbb évben az alsóbb években tanultakat.

Harmadrészt, ha egyszer már tanultál róla, akkor 1. könnyebben megtalálod később, könnyebben feleleveníted, egyáltalán, könnyebben fogsz tudni szelektálni a szakirodalomban akkor is, ha a konkrétumokra már nem emlékszel.

2019. márc. 15. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!