Csak szerintem szinte lehetetlen 80 tételt fejben tartani egyszerre? Hiába tanultam rendesen, a 80%-át elfelejtem a tételeknek. Lehet, hogy rossz módszerrel tanultam?
Figyelt kérdés
Már 1 hónappal a szóbeli előtt elkezdtem tanulni a tételeket, mindennap egyet minden tárgyból, majd másnak átismételtem az előző napi tételt. Ez jól is ment egy jó darabig, amíg észre nem vettem, kb a tételek felénél, hogy az első jó pár tételt addigra, 1 hét múlva már elfelejtettem, mint a fene. Egyszerűen nem tudom fejben tartani rendesen őket. Normális ez?2015. jún. 21. 19:12
1/11 A kérdező kommentje:
másnap*
2015. jún. 21. 19:13
2/11 anonim válasza:
Szerintem majd a szóbelin eszedbe fognak jutni a lényeges infók, nyugi. Annyit tehetsz most, hogy azokat a tételeket átfutod, amiket szerinted "elfelejtettél".
U.i. Én holnap szóbelizek és totál ugyanezt érzem.:D
3/11 anonim válasza:
Igen nagy valószínűséggel ott eszedbe fog jutni. Én is mindig azon stresszelek hogy tanulok, de pl hiába próbálom itthon magamnak felmondani, nem megy. Aztán vizsgán mindig eszembe jut annak aminek kell. :)
Sok sikert
4/11 anonim válasza:
Én már 12 éve tanulom őket... Azt ne mondd, hogy teljesen volt a tudásod, amikor elkezdted. A nagyjára azért emlékezni kell a korábbi tanulmányok során, ne legyen vad idegen a tétel, utána meg ismételgetni kell őket. Napi 1 tétel azért nem sok, főleg hogy a tételek 5 oldalnál nem igen hosszabbak.
5/11 A kérdező kommentje:
Ötös voltam mindenből a suliban. Ha átismétlem, emlékszem rá rendesen, úgy 1-2 napig. Aztán jön egy másik anyag amit "rátanulok" és a régi meg kiesik. Ez van. Nem tudom mit csinálok rosszul.
2015. jún. 21. 21:15
6/11 anonim válasza:
Ne két napig ismételj egy tételt, hanem folyamatosan ismételgesd mindegyiket. Egy nap átnézhetsz akár 50 tételt is, hogy mit felejtettél el.
7/11 A kérdező kommentje:
Vagy az agykapacitásom nem az igazi. Fogalmam sincs.
2015. jún. 21. 21:17
8/11 A kérdező kommentje:
Hát úgy voltam vele, hogy mindennap nem akarom az összeset átismételni... az már túl sok. Az már túlságosan leépíti az agyat szerintem. A végére már 1 napra 80 tételt nem is lehet átismételni. Nem gondolom, hogy van olyan valaki, aki mindennap az összeset átismétli folyamatosan. Vagy én gondolom rosszul?
2015. jún. 21. 21:19
9/11 A kérdező kommentje:
Meg mindenhol, mindenkitől azt hallani/olvasni, hogy utolsó nap párszor átolvassa és ilyen ötösökre felelnek belőle... de még ezt se vettem komolyan, folyamatosan 1 hónapja tanultam minden egyes nap.
2015. jún. 21. 21:23
10/11 anonim válasza:
én is utolsó napokra hagytam az összeset. nem volt okos dolog, de a rövid távú memóriám jobb mint a hosszabb. a legrosszabb szóbelimben 9 pontot vesztettem, a legjobban 3-at. meg lehet csinálni, volt amit kihúztam és előző nap tanultam meg.eszembe jutott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!