Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Végzős vagyok, kezdek megőrüln...

Végzős vagyok, kezdek megőrülni, egy évet szeretnék érettségi után intenzív zenetanulással, pénzkereséssel és nyeltanulással eltölteni, van valami javaslatotok hová menhetnék?

Figyelt kérdés
Akár külföld is szóba jöhet, ha esetleg van valamiféle tapasztalatok ezzel kapcsolatban, minden ötletet szívesen fogadok. De akár Magyarországon is lehet, annyira kétségbe vagyok esve a jövőmmel kapcsolatban, hogy az elmondhatatlan. (A zenetanulás alatt egyébként zongora, ének és szolfézs/zeneelmélet tanulást értek.)

2019. márc. 1. 21:48
 1/3 A kérdező kommentje:
*mehetnék
2019. márc. 1. 21:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell sehova menni; egy dolog kell hozzá: akaraterő. Abból viszont sok.

Nyelvtanulás: magántanár, tanfolyam, online kurzus, de akár az is lehet, hogy bekéreszkedsz egy valamilyen iskola egyik X nyelvű órájára, hallottam már ilyenről. Azon a nyelven nézz filmeket, szótárazd ki az új szavakat. Ha nem a nulláról indulsz, egy év alatt a középfokig bőven el lehet jutni.

Pénzkeresés: a legegyszerűbb módja a vérplazmaadás. Már vagy 18, heti egyszer bruttó másfél óra alatt keresel mondjuk 6000 pénzt. Az egy év alatt 200-250.000 között lesz. Az éhbérért folyó diákmunkákat nem ajánlom, helyette nézz körül, hogy a szüleidnek és a haverjaidnak vannak-e olyan kapcsolatai, ahol maszekban, normális pénzért dolgozhatnál.

Én magam is 6 éves korom óta zongorázom; te ha most kezded el, az becsülendő, de Liszt vagy Chopin már nem lesz belőled. Ez ilyen korban bármilyen hangszerre, sportra igaz. Beiratkozhatsz zeneiskolába, járhatsz magántanárhoz, bár ez utóbbi sokszor drága és kamu. Én az online, youtube-alapú zenetanulást nem javaslom.

Még egy javaslat: olvass minden nap. Ha csak napi 30 oldalt elolvasol, egy év alatt kb. 30-40 könyvet is ki tudsz olvasni, annyival is műveltebb leszel, mint a mai fiatalok érdemi része.

A fentiekhez rengeteg akaraterő kell, ha csak a felét megcsinálod, már sokkal előrébb tartasz, mint ha a géped és a TV előtt rohadnál egy évig.

2019. márc. 2. 10:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Igazából nem most fogom kezdeni a zongorázást, van előképzettségem. A célom, hogy bekerüljek a Zeneakadémiára magánének tanszakra (elsősorban Pestre, de ha oda nem vesznek fel, akkor Szegedre) amihez ugye kell a zongoratudás, de azért nem annyira vészesen magas szinten.

A vérplazma adás jó ötlet, köszi a tippet és szoktam olvasni, azzal nem lesz gond, szeretek és szeretnék is még művelődni, csak egy évet most kihagyok. :)

2019. márc. 2. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!