Ha a relativitás elmélet igaz, és jól mondták el nekem, akkor felmerül a kérdés: Mi történt a Hafele–Keating-féle kísérletekben résztvevő pilótákkal?
Mert azok a pilóták akik keleti irányba repültek és visszajöttek, azoknak azt mondták a földi tudósok,
hogy a repülőgép atomórája késett a földihez képest a sebességkülönbség miatt (a gravitációs különbségek miatti időeltérést kompenzálva).
De a pilóták nem lehetnek ugyanazok a személyek, akik felszálltak a repülőkre, mert azok a pilóták
amikor leszálltak egy olyan világba kellett, hogy megérkezzenek, ahol azt mondták nekik,
hogy a sebesség miatt nem hogy késtek a repülőkön az órák, hanem siettek!
Abban a világban összetépték Einstein relativitáselméletét,
és csak a pilóták tudták, hogy mégis igaz, és hogy az nem lehet az a világ, ahonnan jöttek,
és ott mindenki csak másolat? Vajon beleőrültek?
És azok a másolat-pilóták, akik ide érkeztek meg, azok nem csodálkoztak, hogy nem a földi óra késett?
És amikor megtudták, hogy ők nem is az igazi pilóták, csak másolatok?
Ez őrület. Mindjárt megőrülök!
Rosszul mondták el neked.
Nem nagyon ismerek jó leírást.
A legjobb amit ismerek, talán az egyvilág.hu oldalon található: [link]
Jó olvasgatást 👋
Más: ha valaki ismer linkelhető (és jó) relativitáselmélet leírásokat, az megoszthatná velem
Najó utánanéztem, de nemértem a kérdésed....
"De a pilóták nem lehetnek ugyanazok a személyek, akik felszálltak a repülőkre, mert azok a pilóták
amikor leszálltak egy olyan világba kellett, hogy megérkezzenek, ahol azt mondták nekik,
hogy a sebesség miatt nem hogy késtek a repülőkön az órák, hanem siettek"
Ez úgy ahogy van, hülyeség...
Az egyik pilóta késett, a másik sietett (attól függően melyik ment melyik irányba)
"Mi történt a Hafele–Keating-féle kísérletekben résztvevő pilótákkal?"
Az egyik kicsit idősebb lett a földhöz képest, másik kicsit fiatalabb.
"
Az összes többi kérdésedre a válasz az hogy "nem", és nekem nagyon úgy tűnik hogy te semennyire nem érted a kísérletet amiről kérdezel.
Ajánlom hogy olvasd el a Wikipédia cikkét. Van magyarul is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!