Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti újraérettségiznétek 24 évesen?

Ti újraérettségiznétek 24 évesen?

Figyelt kérdés
Komolyan már szégyellem az egészet! Belekezdtem többször is egy szakba,de különböző családi okok/saját problémáim miatt mindig abba kellett hagynom. Okj-vel is próbálkoztam már de azt meg untam. Vagy hagyjam már az egészet a csudába? Annyit bánt ezzel mindenki,hogy nem bírom feldolgozni legszívesebben öngyilkos lennék kinek van kedve azt hallgatni hogy hülye vagyok mindenhez és bármibe kezdek úgyse fog sikerülni?
2019. febr. 14. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Találd ki, hogy mit akarsz, aztán tegyél meg mindent, ami szükséges hozzá. Ennyi.

Nem rágódni meg sápítozni kell. Felejtsd el, hogy mi volt eddig. Ülj le, döntsd el, hogy mi akarsz lenni. Utána pedig tessék csinálni. Ne másoknak akarj megfelelni, hanem magadnak.

2019. febr. 14. 12:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is így gondolTAM. Ha viszont most tegyük fel van,amit szívesen csinálnék(van) és megint nem jön össze majd hallgathatom a sok na ugye én megmondtam hogy nem neked való stb. bullshit fszságokat. Ki kiváncsi erre? Ilyenkor elmenekülnék külföldre vagy a föld alá hogy ne kelljen hallgatnom a sok idiótaságot,bármit mondok úgyse jó senkinek a döntésem. Akkor ne legyenek barátaim se? családdal is szakítsam meg a kapcsolatot vagy mi?
2019. febr. 14. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ismerek olyat, aki 28 évesen érettségizett újra, mert olyan helyre akart felvételizni, ahová emelt számtech kellett, az ő idejében pedig még nem is volt emelt szintű érettségi (2005 előtt). Azóta el is végezte azt a szakot.
2019. febr. 14. 12:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van, amit szívesen csinálnál, akkor az menni is fog, csak tenni is kell érte lelkiismeretesen. Nincs lehetetlen, bármilyen szakot választasz, megcsinálták már előtted sok ezren mások is. Akkor neked miért ne sikerülne? Hidd el, hogy képes vagy rá, és menni fog. Aztán ha magadnak megfeleltél, akkor azt látni fogják a többiek is, családod, barátaid, látni fogják, hogy végre találtál valamit, ami tetszik, és meg is tudod csinálni. De elsősorban magadnak akarj megfelelni, aztán ha ez megvan, jönni fog automatikusan a többiek felől is egy elismerés, hogy na, tényleg képes volt rá, volt akaratereje hozzá, és megcsinálta. Ellenszélben is. Ez a teljesítmény.

Mindenkinek vannak gyenge időszakai, de ilyenkor kell erősnek lenni, és még jobban csinálni. 24 éves vagy, nem kisgyerek. Állj a sarkadra és csináld! Ezt focizd le magadban először.

2019. febr. 14. 12:33
 5/7 Rubensito válasza:

Én most 40 vagyok és újra érettségizem egy tárgyból, és felvételizem egy BA szakra.

Soha nem késő, csak talán egyre nehezebb (munka, gyerek, házimunka, rozsdás agy :)

A 24 pont jó, már dolgozol, fiatal vagy, de már tapasztaltál valamit az életből. Mikor ha nem most??? Csináld!!!

2019. febr. 14. 17:15
 6/7 anonim ***** válasza:

"Persze, ismerek olyat, aki 28 évesen érettségizett újra, mert olyan helyre akart felvételizni, ahová emelt számtech kellett, az ő idejében pedig még nem is volt emelt szintű érettségi (2005 előtt). Azóta el is végezte azt a szakot."

Szerintem meg nem ismersz ilyet, mert ha a régi rendszerben érettségizett akkor neki többet nem fog kelleni emelt szintű érettségi sehova. Az ő érettségi pontszámait alakítják a mostanihoz és úgy kap pontot, mintha emelt szintű lett volna.

2019. febr. 14. 17:23
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 azóta megkérdeztem, igazad van, én emlékeztem rosszul, abszolút nem volt számtech érettségije. Viszont az infó jól jön, nekem sincs emelt, de jó tudni, hogy nem kellene ismételnem (bár angolból letenném bármikor).
2020. jan. 6. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!