Szakdolgozati témára ötleteket hol keressek?
Milyen szakos vagy?
Azt javaslom, hogy nézz körül az egyetemed honlapján a felkínált szakdolgozati témák között, illetve más egyetemek témáit is nézegesd végig.
Vagy ahogy az előttem levő írja, a konzulensedtől is kérhetsz segítséget.
De persze a legjobb lenne, ha magad találnád meg azt, ami igazán érdekel. :)
Ha nincs témád, gondolom, még nincs konzulensed sem.
- Nézz szét a korábbi évek szakdolgozati és TDK témái között. Azt is látod, melyik témát melyik Tanszéken, melyik oktató konzultálta.
- Nézd meg az egyes tanszékek témakiírásait (ahol vannak).
- Beszélj 2-3 szimpatikus oktatóval.
- Beszélgess felsőbb évesekkel és évfolyamtársakkal.
Szociológia szakos vagyok, és semmi információt nem találtam még.. Szóval egyelőre ötlet, témaválasztás szintjén keresgélek. Városfejlesztés és társai érdekelnek, de ez szerintem nem annyira közkedvelt téma, ezért elég kevés ötletem van, azokat is inkább földrajzos helyekről kaptam.
Jö ötletek, köszönöm!
"Városfejlesztés és társai érdekelnek, de ez szerintem nem annyira közkedvelt téma"
Nem értek a szociológiához, de ha a városfejlesztésben van a képzéssel releváns terület, akkor azt el kell fogadniuk témának, hiszen kapcsolódik a szakhoz. Ha megemlíted ezt a konzulensnek is, akkor talán tud ezzel kapcsolatosan mondani valamit, neki mégiscsak jobb rálátása van erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!