Manapság keresettek az asztalosok?
Érdekes kérdés...
A mi városunkban van olyan asztalos aki a rezsire valót alig keresi meg és van olyan aki kisebb palotát épített magának a keresetéből.
Az igazság az hogy kapcsolatok kellenek, méghozzá rengeteg.
Lehetsz nagyon jó asztalos, ha nem hívnak mert nincsen neved akkor nem lesz munkád.
Nagyon talpraesettnek kell lenni, kapcsolatokat építeni, nagyon jó munkát végezni gyorsan és kellemes összegért és akkor van esély.
Persze ez is sok dologtól függ.
Nyilván ha van egy város ahol van 5 kiváló asztalos akkor a többinek már nem igazán lesz helye maximum alkalmazotti beosztásban valami cégnél vagy egy vállalkozónál, na de ott meg órabért kapsz...
Azoknál keresett, akik unják már az egyenbútorokat, mint én is, vagy szeretik a régit megtartani, de felújítanák.
Aki beéri az Ikeás cuccokkal, náluk nem lesz érdekes egy asztalok.
Nálam az asztalosnál alapkövetelmények:
- ajánlást kapjak, én így keresek szakembert mindig! Ismerősök ajánlásai alapján. Ha már láttam kész munkájukat pl. a barátnőmnél,
- megbízható, pontos, számlaképes,
- dolgozzon szépen és lehetőleg minél gyorsabban,
- ha kell, szerezze be az alapanyagokat, vagy adjon megbízható címet, elfogadható áron természetesen,
- kreatív legyen, segítsen a bútor tervezésében, adjon tanácsot, ha valami másképp jobb lenne,
- hozza ki s állítsa össze, rakja a helyére a bútort.
Bocs, de pont az Ikea az, ahol iszonyú drága bútorok vannak, és annyit szerintem nem ér meg, plusz nekem kell összeszerelni, meg pultot vagdalni... na nem...
Az asztalos meg 200e-ért 4 méter konyhabútort készített egyedit, és még össze is állította a konyhámban.
Az, hogy az ikeás jobban megéri, csak marketing. Amíg az emberek fekve alszanak és asztalnál esznek, mindig lesz munkád asztalosként, főleg ha becsületesen dolgozol és minőséget adsz csak ki a kezed közül.
Egy ismerősöm Skóciába ment vendéglátózni, odakint látta, hogy kereslet van asztalosra, s most annak tanul egy műhelyben, minden bizonnyal lesz is állása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!