Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tehet kétnyelvű érettségi...

Tehet kétnyelvű érettségi vizsgát valaki, ha sima gimnáziumba jár?

Figyelt kérdés

Az angol közepet már megcsináltam előrehozottan 10. végén, most tavasszal fogok csinálni szintemelőt.

Matekból és töriből gondoltam, hogy angolul érettségiznék középszinten, 12. végén.

Leginkább azért akarom ezt csinálni, mert így ingyen megkapnám a C1-et, amire egyébként sokkal nehezebb felkészülni.

2019. jan. 29. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen, tehetsz. Viszont ha a te iskolád nem tart angol nyelvű érettségit, akkor el kell menned egy másik iskolába, ahol tartanak. Hogy pontosan hova, azt a megyei kormányhivatal jelöli ki és levelet kapsz majd róla postán. Előfordulhat, hogy emiatt utaznod kell, ha olyan helyen élsz ahol kevés iskola van könnyen lehet, hogy messzire. Ezt mindenképp kombináld bele.
2019. jan. 29. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

“Ingyen” :D

Matekból jó döntés, ha megtanulod a szavakat akkor sima ügy. De a töriben biztos vagy?

2019. jan. 29. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:
El tudom képzelni, hogy osztályozó vizsgákat kell tenned előtte minden évfolyam angol nyelvű matek és angol nyelvű töri anyagából, erre gondoltál?
2019. jan. 30. 17:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja, és eddig hány angol nyelvű matek meg töri érettségi feladatsor volt a kezedben? Oké, hogy mindent még nem kell tudnod megoldani, ha csak 10.-es vagy, de azért az ismerős témakörök feladatai mennek legalább?
2019. jan. 30. 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:

A nyelvvizsga is ingyen van tavalytól, ha sikeres a nyelvvizsga akkor visszafizetik a pénzt.

Egyébként pedig nem nehezebb egy felsőfokú nyelvvizsga mint letenni az érettségit angolul, mindkettőhöz C1-es tudás szükséges. Ha a felsőfokút nem tudod letenni, akkor a töri és matek érettségi eredményeid rovására fog menni, hogy nem tudsz C1-es szinten.

2019. jan. 31. 15:51
 6/11 A kérdező kommentje:

11.-es vagyok egyébként. Töltögetem a feladatsorokat, igazából a töri esszé az, ami kicsit nehezebben megy. A többiben általában 1-2 hibám szokott lenni (amit már tanultunk).

Igazából elég jól beszélek angolul, de C1-en vannak nagyon elvetemült témák (abortusz, űrkutatás, klónozás, állatkísérletek stb.)

Osztályozót tényleg kell tenni? Mert szerintem itt az dönti el a kérdést...

2019. febr. 3. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Engem is elkezdett érdekelni ez az egész, és ezt találtam:

"7 Nem magyar vizsganyelvet csak a két tanítási nyelvű és a nemzetiségi, etnikai kisebbségi oktatásban részt vevők választhatnak."

Azt pedig csak úgy tudod bebizonyítani, hogy te részesültél két tanítási nyelvű oktatásban, ha fel tudsz mutatni év végi jegyeket a két tanítási nyelvű oktatás tantárgyaiból, vagyis minden tanév végén legalább (nem is kettő, hanem) három(!) olyan tantárgyból, amit idegen nyelven tanultál (merthogy a két tanítási nyelvű oktatásban legalább három tárgyat kell idegen nyelven tanulni, ha jól értem - bár aztán érettségizni ezek közül kettőből is elég).

Itt a jelentkezési lap, ahol a fenti mondat található:

[link]

2019. febr. 4. 07:08
 8/11 anonim ***** válasza:

"C1-en vannak nagyon elvetemült témák (abortusz, űrkutatás, klónozás, állatkísérletek stb.)"

Tehát vagy azzal tudod bebizonyítani a C1-es szintű tudásodat, hogy ezekről a témákról is tudsz okosakat mondani meg írni, vagy azzal, hogy osztályozókat teszel három különböző tantárgyból - vagy azzal, hogy elvégzed az angol szakot egyetemen. Ez van.

2019. febr. 4. 07:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Na de az emelt angolon is vannak ilyen témák. :D Abortusz, droghasználat, adó, szociális juttatások stb stb.
2019. febr. 4. 11:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Emelt angolon nincs egyik sem ezek közül:

[link]

Érintőlegesen persze bármi előjöhet, na de úgy akár középszinten is. Mindenesetre nem elvárás, hogy tisztában legyen a vizsgázó pl. az adóbevallás rejtelmeivel.

2019. febr. 4. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!