Milyen az emelt földrajz? Mennyivel másabb a sima földrajz anyagoktól/órától?
Idén kell fakultációt választanom, a földrajz-matekra gondoltam. Lehetséges hogy nem bírnám a kettőt?
Az emelt föci mennyivel bővebb, a "más nézőpont" miben nyilvánul meg?
Szia! Én tavaly érettségiztem emelten földrajzból, 78% lett. Felhívom rá a figyelmedet, hogy keményenbe kell magolni a könyvet, nem csak a gimnáziumi könyveket, hanem az általános iskolai könyveket is, ugyanis - anno én is meglepődtem, de - nagyon sok információ van bennük. Nem nehéz, csak magolós, de ha érdekel és érted az összefüggéseket, akkor meg lehet csinálni nagyon jól is. Számolás az viszonylag kevés van és azok egyszerűbbek, én 4-es körüli voltam matekból és nem a legjobb matekos, mégis isán meg lehetett őket csinálni. A térképeket nagyon kell tudni, nagyon sok pontot érnek a toopográfiai / vaktérképes feladatok, szóval ha azokat elrontod, nagyon sok pont elúszhat vele. Azt tudom ajánlani, hogy nézz meg régi emelt szintű érettségiket (ha jól emlékszem a felvire fel vnanak töltve) és akkor meglátod és el tudod dönteni mennyire menne az neked vagy sem.
Nagyon lyan, hogy "más nézőpont" nincsen az emelt és a közép szintű között, viszont sokkal több anyagot kell megtanulnod, mint egy középszintűre.
Ha az egyetemen földrajzzal is fogsz foglalkozni, akkor erősen ajánlott az emelt föci, pl.: ha matek-földrajz tanárira szeretnél menni vagy hasonló, vagy ha nagyonkell a plusz pont az egyetemre és a földrajz beleszámít és úgy érzed az menne. Amúgy azon kívül sok értelme nincsen letenni, ha nem fogod hasznosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!