Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti szerettek 'házon kívül'...

Ti szerettek 'házon kívül' tanulni?

Figyelt kérdés

Sokszor úgy érzem, hogy nem tudok a szobámban tanulni, mert annyi minden mást is csinálok ott (akár az íróasztalomnál). Pl ott szoktam reggel készülődni, kicsi a konyhánk ezért enni is, és hiába kevés dolog van rajta, nem tudott az íróasztalom csak a tanulással kapcsolódni az agyamban, remélem értitek :D

Sokszor hallom hogy emberek kávézókba, könyvtárba járnak tanulni, szerintetek hatékony? Ti szoktatok ilyen helyekre járni? Illetve várok még ezen a kettőn kívül is tippeket, mert a könyvtár sajnos nekem kissé kiesik.

2019. jan. 29. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem könyvtárban a legjobb tanulni. Ott csend van plusz a környezet is motivál a tanulásra mert ott "ciki" ha nem tanulsz miközben mindenki más igen :D

De ha nem tudsz eljutni könyvtárba akkor csinald azt hogy a szobából kiviszel minden olyan dolgot ami el tudja vonni a figyelmed (teló, laptop,stb..)

2019. jan. 29. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Parkban is jól lehet tanulni, ahol minimális és monoton a háttérzaj. Vagy vonaton, buszon.
2019. jan. 29. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Én sajnos nem tudtam csakis otthon tanulni, mert én hallás és mondás után tudok csak tanulni, máshol még nem állhattam neki hangosan mondani az anyagot. De aki olvasással tanul, annak szerintem legjobb a könyvtár, ha ki tudod zárni a zajokat, akkor csendes kávézó, tavasszal park.
2019. jan. 29. 18:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy csendesebb, nyugodtabb park jó megoldás lehet. Ugyanakkor ez rendkívül időjárás függő, december nem lenne a legszerencsésebb megoldás. Nem tudom hogy városban vagy falun laksz, de ha előbbiben biztos ott is találsz valami jó kis nyugis helyet a szabadban. Ahol én suliba jártam ott például egy szabadidő központ mellett volt játszótér (elég kicsi és elég csendes volt )meg egy nagyobb parkos rész, oda sokszor jártunk. Ha pedig faluban és van akkor mákod, hogy körülötte van erdő vagy mező, ahol nem nagyon járnak emberek tökéletes hely lehet. Nekünk az utcánk végén van egy nagyobb hegy vagy inkább domb, de van sík része is, a kilátas is nagyon szép, jó időben tökéletes.

Kávézóban még nem tanultam nekem túl zajos meg mindig van ami leköti a figyelmem. Utazás közben pedig nem tudok huzamosabb ideig lefelé bámulni, mert annak nem lenme jó vége.

Könyvtar viszont szintén nagyon jó. Én szóbeli érettségire készüléskor abban az egy hónapban az írásbeli után többször is bejártam a sulim könyvtárába, főleg délelőtt meg tanítás alatt, akkor kb senki nem volt és ha kellett valami kéznél volt.

Amit még ajánlani tudok, menj át másik szobába vagy bármelyik masik pontjára a háznak, nekem ez is szokott működni, jót tesz a környezet változás.

Ha van teraszotok/kertetek oda is elvonulhatsz, de ez is olyan mint az első, hogy nem mindig kivitelezhető.

De ha átviszed csak a telefonod egy másik szobába és se gépet, se tévét nem kapcsolsz az is egy megoldás.

2019. jan. 31. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!