Miért tilos kollégiumba vízforralót bevinni?
Sok helyen tiltják a teaforralót.
Mi ennek az oka?
Akkora áramot használ el, hogy nagyon drága lenne a kolinak ha sok ember vinne be / engedélyezett lenne a vízforraló?
Vagy lecsaphatja a biztosítékot (ezt kétlem)?
Toast kenyér szendvicssütőt / szendvicskészítőt be lehet vinni?
És ha én sunyiba beviszek, de nagyon ritkán használom (heti 1X pl.) az is baj lehet?
(nyilván nem fogom reklámozni senkinek hogy van nálam... egyedül lakok a szobában.
Balesetvédelmi szempontból is.
Nálunk engednek mindent. Vízforraló, melegszendvicssütő, pirítós..stb. El se tudnám képzelni ezek nélkül a kolit.
Éppen a héten égett porrá egy kollágium és meghalt egy ember.
Én is túléltem egy kolesz tüzet, kis híja múlt, hogy nem égett porrá az is.
A tűzvédelmi szabályokat nem véletlenül hozzák.
Miért okoskodik mindig az egységsugarú magyar?
Okkal van tiltva, vazzeg, tűzvédelmi okokból!
De nem, muszáj trógerkodni meg sumákolni. Hátha a régi szär vezeték kigyullad oszt leég az egész kóceráj a francba.
Agyam eldobom.
Szerintem rossz a megközelítés. A vízforraló legyen 1000-1500W-os, és tiltva van, a porszívó meg 2000W-os és nincsen. Szintén rövid idejű használatra lenne mindkettő, rövid ideig terhelné (nagyon) a hálózatot.
Szerintem sokkal inkább a hőfejlesztő eszköz kategóriája miatt van tiltva, ahogy a melegszendó sütő és egyebek is.
Nálunk munkahelyen is tilos ilyen hőfejlesztő eszközt használni, pedig modern irodaház, bizonyára nem az öreg vezetékek miatt tiltott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!