Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyjából miből áll egy phd...

Nagyjából miből áll egy phd hallgató napja? Mennyire van leterhelve az ember egy "hagyományos" munkahelyhez képest? Később, ha nem tudományos pályán szeretném folytatni, akkor mennyi pluszt ad? (Élelmiszeripari mérnöknek tanulók)

Figyelt kérdés

Lassan végzek az Msc képzéssemmel és elgondolkodtam, hogy jelentkezzek-e phdra.

Hosszú távon mindenképp az iparban szeretnék dolgozni, de ha most még benne, vagyok a tanulásban, nincs család ( kevesebb költségem van), akkor talán egy jó opció lehet.

Egyrészt az anyagiakat nézve nem feltétlenül jönnék ki olyan rosszul egy átlag munkahelyhez képest.

Ha jól tudom 150e körül fizetnek a phd hallgatóknak.

Jelenleg szakmán belül dolgozok félállásban az Msc mellett. 100e körül hazaviszek belőle. Szóval ha kb. Heti 2 nap meló belefér a phd mellett időben. Akkor havi 250e körül lenne a bevételem. Abból szerintem meg lehet élni, még ha vmivel alacsonyabb is mint amit az iparban fizetnék.

A kérdés az, hogy mennyi pluszt ad vajon a phd, ha nem kutató szeretnék lenni? A piacon értékelik, ha ott van az önéletrajzomban?

2019. jan. 22. 18:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azért pl USA-ban tudok pár olyan hightech top cégről, ahol jól jön a PhD... mert még a takarítónőnek is van :D

Itthon szerintem nem jellemző, mert így is alig vannak jó szakemberek.

2019. jan. 23. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!