Melyik egyetemi szakon könnyebb a matek?
Nem teljesen mindegy melyik egyetemről van szó, amiről nyilatkozni tudok, azok a Szécsenyi képzései, itt kb másfél kétszer több a matek a Logisztikai mérnököknek, egész egyszerűen azért, mert a mérnök szó miatt megkaptuk az összes többi mérnöki szak matektantárgyait.
De ha ezen kettő szak közt gondolkozol, akkor nem is annyira a matekot emelném ki, mint "különbséget", mert ugyan van különbség, de nem óriási, viszont a fizika, és a fizikai szaktantárgyak, azok nagyon erősen meghatározzák a logisztikai mérnök képzés első féléveit(mechanika,hő és áramlástan, elektronika, stb), míg ezek teljesen hiányoznak a gazdálkodás és menedzsmentnél.
Szerintem ezt az tudná megmondani, aki mind a kettőt elvégezte ( tudom nagyon bölcs voltam )
De az szerintem biztos, hogy nem nehezebb, hanem más.
Gazdasági képzéseknél statisztika, val-számítás, integrálás, deriválás szokott lenni ( tapasztalat szerint ), szerintem ilyenek lehetnek mérnöki szakon is, csak ott más példák, gondolkodási mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!