Rajtatok is kifogott Kígyóbékás Zsófika a második padsorból?
Vannak nehéz vagy szokatlan feladatok, de ez a kígyóbékás feladat annyira alaptípus, hogy aki ezt nem tudja megoldani, az miért akar gimibe menni?
Ha csak pár ilyen feladatot megold valaki, akkor tudhatná. Két sor az egész megoldás:
A szöveg:
"Egy nádasban kétszer annyi béka él, mint amennyi kígyó.
Szemeik és lábaik száma összesen 224. (Minden békának két szeme és négy lába van. A kígyóknak két szemük van, és nincs lábuk.) Hány kígyó él a nádasban?"
A megoldás részletesen:
x kígyó -> 2x béka
szemek: 2x+2*(2x); lábak: 4*(2x)
Tehát: 6x+8x=224 -> x=16
Most valaki komolyan árulja el, hogy ebben mi volt a nehézség! Mit fog csinálni a gimnáziumban, aki ENNYIT nem tud levezetni?
A 10-es feladat tényleg nem a könnyű kategória, de ez!
Kedves 12-es Kérdező!
14 éves gyerek vagy?
Akkor úgy gondolod, hogy a fiam, aki nem tudta ezt a feladatot (sem) megoldani, nem való gimnáziumba?
Matekból világ életében 4-es volt. Minden másból 5-ös. Biológiából, kémiából megyei versenyeket nyert. Vers és prózamondó versenyeken is rendszeresen helyezett. Középfokú angol nyelvvizsgája van.
Mondd, milyen iskolatípusba írassam akkor, ha gimnáziumba nem való?????
#13: menjen gimibe, de ne reál szakra! Ugyanis ehhez nem kell komoly matektudás, de logikai készség, józan paraszti ész igen!
Ilyen jegyekkel én inkább valami humán területet céloznék meg...
Kivéve, ha utólag látja, hogy mennyire egyszerű, csak rástresszelt, vagy rossz napja volt...
Sajnos az oktatási rendszerrel van itt a gond. Ezek az említett feladatok alapvető kompetenciák segítségével megoldhatóak lennének egy 14 éves gyerek számára, de a fenenagy kompetencia alapú oktatás során épp gondolkodni nem tanítjuk meg a gyereket.
Ezek nem nehéz feladatok, egy nyolcadikos számára sem.
Kígyós nem ment
Zsófisat el se kezdtem... nem tudtam mit írni
Padsorosat kikövetkeztettem... Nem számítottunk rá hogy ilyen nehéz lesz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!