Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az elején ment az egyetem, de...

Az elején ment az egyetem, de a vége felé egyre kevésbé. Ezek alapján jobb lenne ha hagynám az egészet?

Figyelt kérdés

Műszaki szakra járok. Az első három félév elég nehéz volt, de úgy érzem, hogy minden akadályt sikerült lekuzdenem. Azok a tárgyak amiken a többség elbukott mind matek és számolás központuak voltak. Én szeretek papíron számolni, és ha tudom hogy mit kell tudjak, és van valami amiből lehet tanulni, akkor a szamonkeresen könnyedén atmegyek. Legalabbis ezt tapasztaltam. Azt hittem, hogy okos vagyok, mivel minden dolgozatom a legjobbak között volt. Aztán jött a hideg zuhany. Az ezt követő felevekben a képzés atvaltott laborokra. Teljesen elvagyok veszve az órákon, mert nem tudom kezelni az eszközöket. Emellett egyre inkább próbálnak a tanárok raszoktatni az önálló tanulásra, tehát vannak olyan tárgyaink amikből nincs előadás, vagy csak néhány óra van megtartva, a feladat pedig h az internetről tanuljuk meg a dolgokat. És úgy érzem, hogy ebben már a legrosszabbak között vagyok. Mintha az eddigi oktatás már általános iskolatol kezdve arra ment volna rá, hogy a tanár leadja az anyagot, elmondja h honnan lehet gyakorolni, mit kell tudni, és én ezt szoktam meg, és mintha nem tudnék magamtól kutató munkát végezni, nem is beszélve a gyakorlatrol. Úgy érzem, hogy így az életben nem lesz meg csak átlagos mérnök sem, de ha így folytatom akkor még diplomám sem lesz, mert elverzek a laborokon vagy a szakdolgozaton.

Mit lehetne tenni? Miért érzem így? Ez lenne a porosz oktatás hátránya? Nyilván ha az elején így éreztem volna, akkor elkerulom a szakot, de akkor még minden ment, így meg már a hatodik felevhez közeledve rengeteg energia, idő, és pénz van benne...

2019. jan. 15. 06:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy neked szokatlan az "önálló munka", de ettől nincs minden veszve. Egy alapképzésen azért eléggé szerteágazó a tananyag. Miután elhelyezkedsz egy adott pozícióban nem kell minden területen helytállnod, csak egy adott specifikus tevékenységkörben kell jónak lenned - nyilván a munka keresésénél ezt érezni fogod, hogy mi fekszik neked jobban és mi nem. És azt el kell fogadni, hogy egy másik területen (ami nem a te munkaköröd) lesznek emberek, akik jobbak nálad - mert nekik az a tevékenységkör fekszik jobban.

Tehát azt tanácsolom, hogy ne minden területre koncentrálj. Gondolkodj el, hogy a képzésben mi az ami téged ténylegesen érdekel, melyik terület az amivel szívesen foglalkoznál (teljesen pénztől és mindentől függetlenül) és arra fókuszálj.

2019. jan. 15. 10:01
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha már túljutottál az alapozó tárgyakon (a "nehezén"), akkor már ne add fel! Én pont ezekkel küszködök az első félévem után. Szintén műszaki szak...
2019. jan. 15. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!