Magántanulóság gimnáziumban?
Sziasztok!
Több okból, a lényeg, hogy erősen gondolkodom a magántanulóságon.
1. Mit kell tenni ahhoz, hogy magántanuló lehessek? Elég bemenni szülőkkel az igazgatóhoz, vagy kell valami nyomtatványt is kitölteni? Kérelmet gondolom kell írni, de azért megkérdezem, hogy az kell?
2. Milyen formában kell osztályozó vizsgát tenni? Gondolok itt arra, hogy csak szóban kell, vagy van amiből írásban, vagy mindkettő?
3. Milyen tárgyakból kell osztályozó vizsgát tenni? Az érettségi tantárgyak biztos, de azon kívül? Fakultációk, tesi, hittan, rajz, ének?
4. Ha év végén egyest szereznék mondjuk fizikából, akkor kell újra vizsgáznom? Kötelezhetnek arra, hogy évet ismételjek emiatt?
5. Ha nem vagyok elégedett az osztályozó vizsga eredményével, kérhetem, hogy újracsináljam? Például, ha németből négyest szereznék, akkor kérhetem, hogy újra megpróbáljam?
6. Hogy néz ki egy osztályozó vizsga? Olyan mint egy érettségi, tételekkel stb, vagy más?
Ha esetleg van valami, amit szívesen megosztanátok (plusz infók, tapasztalatok, tanácsok), szívesen elolvasom őket!
Előre is köszönöm annak, aki átrágja magát a rengeteg kérdésemet és esetleg még választ is ad rájuk! :)
1. Kell a kérvény is, hivatalosan megfogalmazva, leadni az igazgatónak vagy annak a tanárnak, aki ezzel foglalkozik az iskolátokban. Az interneten találsz kérelem mintákat.
2. Szóbeli+írásbeli minden tantárgyból, bár egyes helyeken nincs matekból szóbeli (nálunk van). Informatikából gyakorlat van természetesen.
3. Az összes tantárgyból (jó is lenne csak az érettségi tárgyakból), tesiből, énekből ilyenekből állítólag nem, de sulitól függ.
4. Ebben nincs tapasztalatom, de szerintem akkor az augusztusi pótvizsgán megpróbálhatod még egyszer.
5. Nem hiszem.
6. Bemész egy terembe, leülsz, kapsz egy feladatlapot, annak a kitöltésére van egy órád. Utána kis szünet, majd szóbelin húzok egy tételt, kapsz egy kis időt és utána beszélsz róla 3 tanár előtt. Az, hogy küldenek-e konkrét tételeket, iskolától függ. Nálunk nem küldtek, azt kellett tudni, ameddig a többiek eljutottak, ez pedig fent van az e-naplóban és van egy követelményfüzet is.
Idén vagyok először magántanuló, 3 hét múlva vizsgázom, ha gondolod megírom utána, milyen volt. Sajnos még én sem tudom.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Sok sikert a vizsgához, és ha tényleg nem gond, akkor nagyon megköszönném, ha leírnád, milyen volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!