Hogy számolom ki, hogy min. Hány százalékos érettségi kell?
370 pontom van, és a szakon, amire szeretnék menni az államilag támogatott ponthatár tavaly 443 volt. Emeltezni akarok angolból, hogy meglegyen. Minimum 73-mal kell több, mint a mostani.
Legalább mennyire kell írnom az angolt, hogy elég legyen?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Matek közép 36 pont
Angol közép 78 pont
Magyar közép 88 pont
Töri emelt 60 pont
És egy B2-es nyelvvizsga angolból.
Szàmolgattam, de nekem sehogy nem jön ki.
Ha azt nézzük hogy a töri emelt és angol emelt akkor az 120+200 (max százalékkal számolom az angolt) +100 =420
Ha a magyarral számolom akkor ott 176+200+50 =426 pont (ha itt màs nyepvből lenne a nyelvvizsga azt hozzà lehetne adni, de mivel ugyanaz így nem).
NKE Nemzetközi biztonság és védelempolitika szak.
Néztem már, hogy milyen tárgyakat fogadnak el. Angol, töri, matek, magyar, katonai alapimseretek, stb..
Tudom, hogy a matek lenne a legjobb, de az a baj, hogy most a tandíj miatt sokat dolgozom (szeretnék félretenni rá, ha nem jön össze az állami) és mellette az nagyon lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Azért választottam az angolt, mert a nyelvvizsga miatt azt teljesíthetőbbnek érzem....
Igen.... Én sajnos azzal nem számoltam, hogy a nyelvvizsga pontjait így elvesztem.
Akkor marad az hogy bízom benne, hogy lejjebb viszik a pontokat (ami nem valószínű) vagy esetleg átjelentkezem...
Kicsit szomorú vagyok, de nagyon nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!