Emelt szintű biológia érettségi legalább 80 százalékos teljesítésére elegendőek a mozaikos gimnáziumi 10-11-12-es tankönyvek és gyakorlásnak az előző érettségik vagy kell még más is? Ha kell, akkor mi mást tudnátok javasolni?
Én tavalyelőtt érettségiztem bioszból emelten, 89% lett. Én főként a mozaikos könyvekből tanultam, ill. órai anyagból (drága tanárnőm még pl. a csontokat is megtanította nekünk latinul, holott nem is kell ezt tudni :D), illetve volt egy vázlatos könyvem, amit nagyon szerettem - Biológia - Érettségi közép és emelt szinten - Elméleti áttekintés, témavázlatok, felelettervek (Havas Thyra), mindössze 1300 ft, szerintem bőven megéri az árát. Meg természetesen csináltam az érettségiket, de jó még gyakorlásnak a Nagy bioszos feladatgyűjtemény is, de ezt annyira nem nyúztam, időhiányban. Illetve ugyebár az utolsó feladat esszés, min. egy esszét azért írj meg, illetve kérdezd meg a tanárodat/tanárnődet, hogy milyennek kell lennie, mire kell ügyelni. Mi sajnos nem igen foglalkoztunk ezzel, egyszer kellett írni plusz ötösért egyet, de szerintem ezzel is illene kicsit többet foglalkozni, mert ha jól emlékszem, 10 pontot biztos ér (nekem amúgy 9 pontos esszém lett, de csak mert a kiválasztás volt a téma :D, mások sajnos nem jártak ilyen jól).
Sok sikert majd az érettségihez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!