Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, ti hogyan...

Egyetemisták, ti hogyan bírjátok ki napi 2000 ft-nál kevesebből?

Figyelt kérdés
Fővárosban élek, emiatt lehet, nekem kicsit többet kell kiadnom, de nem bírnám ki, ha gagyi, minőségtelen kajákat kéne ennem akár 1 nap, vagy ne ehetnék valami minőségibb helyen. Havi 65.000 ft-ot kapok otthonról kajára, ezt rengetegen sokallják, de tudom, hogy ennyi kell és szerencsére a szüleim is megértik és bírják finanszírozni.
2018. dec. 15. 14:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
14%
Nem bírnád ezt meg azt, nem lennél kēpes erre meg arra... annyira puding vagy, hogy csak röhögni tudok rajtad! Tanulgass kicsikém, nehogy megerőltesd magad! :D
2018. dec. 15. 15:04
 12/25 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, oké, de én egy hétig eszek egy kiló csirkemellet :_D Tehát napokra lebontva max 250 forint:-D Mellé meg mondjuk egy zacskó zöldséges bulgur és egy adag zöldsaláta összesen 300 forint, tehát még mindig van 450 forintom szendvicsre.

És mi is jómódúak vagyunk, de nem életcélom lehúzni a szüleimet olyan dolgokkal(kajarendelés állandóan) amit én is meg tudok csinálni. Persze vizsgaidőszakban én is rendelek hetente egyszer kb.

2018. dec. 15. 15:09
 13/25 anonim ***** válasza:
47%
Nen képzeled, hogy tud főzni? :DDDD
2018. dec. 15. 15:14
 14/25 anonim válasza:
24%
Azért valaki leírhatna pár, 2000 forintos, napi 3X-i kaját!
2018. dec. 15. 15:49
 15/25 A kérdező kommentje:
Na igen.
2018. dec. 15. 15:53
 16/25 anonim ***** válasza:
15%
Főzelékek, tészták, saláták, hideg ételek teljes garmadáját valaszthatod 2000 alatt.
2018. dec. 15. 17:15
 17/25 anonim ***** válasza:
32%

Ha valaki minimálisan tud főzni az simán kijön egy ezresből is egy napra elosztva. Egy főzelék fasírttal kijön egy ezresből és ez 3--4 adag. Reggelire pl a zabkása kb nem is tétel, 300 forint egy kiló zabpehely, ez hetekig elég. Emellé max a gyümölcs az ami drága. Vacsorára szendvics felvágottal, sajttal, zöldséggel szintén nem óriási tétel ha nem zabálsz.

Fél kiló csirkemell nekem 3 napi ebéd rízzsel és salátával pedig nem eszem keveset.

Persze egyszerűbb beülni valahova enni és nincs is vele baj, ha van rá pénzed, rengeteg ember költ (szerintem) irreálisan sokat ételre. Mondjuk fontos is az egészséges táplálkozás, csak nem mindegy, hogy a pénz a minőségre vagy a kényelemre megy el. Én egyébként a kávézásról is leszoktam mert nem volt pénzem normális kávéfőzőre, szart nem iszok, 7-800 forintot pedig nem adok ki érte.

De én még mindíg nem értem, hogy mi értelme volt ennek a kérdésnek, ha van a szülidnek pénze és nem is akarsz spórolni.

2018. dec. 15. 17:25
 18/25 anonim ***** válasza:
16%

"Ha a GYIK-re kérdést írsz alap, hogy anyádék vernek, erőszakolnak, futtatnak, és miattuk drogozol"!

ez a valóság csak itt nem fogják fel sokan , hogy a magyar szülők többnyire ERŐSZAKOSAK. Tudom a rózsadombról ezt nehéz elhinni, de sajnos ez a gyakoribb , nem a tökéletes élet

2018. dec. 16. 09:29
 19/25 anonim ***** válasza:

Én átlagban ,napi 750 forintot fordítok ételre. Sajnos annyi a tanulni való és az ezek által okozott stressz ,hogy se időm se kedvem azon filozni,hogy mit egyek.A lényeg ,hogy ne haljak éhen .

Nem akarok tolakodó lenni kérdező,de megkérdezhetem milyen szakon vagy?

2018. dec. 16. 20:10
 20/25 anonim ***** válasza:
Én megtehetném hogy napi 2000-ret költsek kajára, de eszembe nem jut. Mindig figyelek az akciókra, az olcsó dolgokra. Általában otthonról van 3 napra ebédem, a többi napra kifőzdékben veszek kb 1000 Ft-ért ebédet, vagy este a Tescoban van leárazva a gyorskajáknál félárra az aznapi kaja és olyankor mondjuk veszek két napra jó nagy adagot egy ezresért. Reggelizni nem reggelizek, hozzászokattam magam, csak ebéd, vacsora meg kb 90%-ban egy csomag virsli mustárral, ami kb 200-300 ft. Egyébként egy hétre szoktam kapni 7000 Ft-ot és abból mindig marad általában, úgy hogy abban benne van a hazautazásom is ami 1200 Ft. Jelzem amúgy egy disznó vagyok még így is, tesóm meg csontsovány és ő meg kb óránként zabál, de ő se költ napi 2000-ret.
2018. dec. 16. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!