Egyetemisták, ti hogyan bírjátok ki napi 2000 ft-nál kevesebből?
Kérdező, oké, de én egy hétig eszek egy kiló csirkemellet :_D Tehát napokra lebontva max 250 forint:-D Mellé meg mondjuk egy zacskó zöldséges bulgur és egy adag zöldsaláta összesen 300 forint, tehát még mindig van 450 forintom szendvicsre.
És mi is jómódúak vagyunk, de nem életcélom lehúzni a szüleimet olyan dolgokkal(kajarendelés állandóan) amit én is meg tudok csinálni. Persze vizsgaidőszakban én is rendelek hetente egyszer kb.
Ha valaki minimálisan tud főzni az simán kijön egy ezresből is egy napra elosztva. Egy főzelék fasírttal kijön egy ezresből és ez 3--4 adag. Reggelire pl a zabkása kb nem is tétel, 300 forint egy kiló zabpehely, ez hetekig elég. Emellé max a gyümölcs az ami drága. Vacsorára szendvics felvágottal, sajttal, zöldséggel szintén nem óriási tétel ha nem zabálsz.
Fél kiló csirkemell nekem 3 napi ebéd rízzsel és salátával pedig nem eszem keveset.
Persze egyszerűbb beülni valahova enni és nincs is vele baj, ha van rá pénzed, rengeteg ember költ (szerintem) irreálisan sokat ételre. Mondjuk fontos is az egészséges táplálkozás, csak nem mindegy, hogy a pénz a minőségre vagy a kényelemre megy el. Én egyébként a kávézásról is leszoktam mert nem volt pénzem normális kávéfőzőre, szart nem iszok, 7-800 forintot pedig nem adok ki érte.
De én még mindíg nem értem, hogy mi értelme volt ennek a kérdésnek, ha van a szülidnek pénze és nem is akarsz spórolni.
"Ha a GYIK-re kérdést írsz alap, hogy anyádék vernek, erőszakolnak, futtatnak, és miattuk drogozol"!
ez a valóság csak itt nem fogják fel sokan , hogy a magyar szülők többnyire ERŐSZAKOSAK. Tudom a rózsadombról ezt nehéz elhinni, de sajnos ez a gyakoribb , nem a tökéletes élet
Én átlagban ,napi 750 forintot fordítok ételre. Sajnos annyi a tanulni való és az ezek által okozott stressz ,hogy se időm se kedvem azon filozni,hogy mit egyek.A lényeg ,hogy ne haljak éhen .
Nem akarok tolakodó lenni kérdező,de megkérdezhetem milyen szakon vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!