Szolfézson kell énekelni?
Figyelt kérdés
Zongorára szeretnék beiratkozni zeneiskolába, és gondolom akkor szolfézsra is járnom kell. Csak énekelni nem szeretnék, mert azonkívül hogy szégyenlős vagyok még a hangom is iszonyú...2010. jún. 27. 13:48
1/6 anonim 

válasza:

Természetesen, kell. De azt ugye tudod, hogy a "Süss fel, Nap.."-tól meg az ilyesmi dalocskáktól fogod kezdeni mind zongiban, mind szolfézsban. Persze ha először iratkozol be. :)
2/6 anonim 

válasza:

Bizony kell... Meg lehet, h zongora oran is...
En is igy vagyok, szegyenlos is vagyok, es enekelni se tok.. De valahogy tul eltem 6 ev szolfezst. :D
Menni fog az nyugi!
19/l
3/6 anonim 

válasza:

Persze, hogy kell :)
De ne aggódj, hidd el, a többiek is ugyanezzel a problémával küszködnek. Viszont a zeneiskolás dalok nagyon könnyűek, szóval biztos nem lesz gond velük :)
4/6 anonim 

válasza:

kell... a szolfézs = énekgyakorlat, amely a hangképzést és a hangjegyolvasást segíti.
5/6 anonim 

válasza:

Én is túléltem 8 év szolfézst, legtöbbször közösen énekeltünk, sőt nem is emlékszek olyanra, hogy magam kellett volna. Ez ne tartson vissza. ;)
15/f
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen a válaszokat:)
2010. jún. 27. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!