Mit jelent pontosan könyvtárosnak lenni?
Informatikus könyvtáros szakon végeztem.
Bátran állítom, hogy büfé szakma, kihalásos alapon működik. Ha valaki nyugdíjba megy akkor hirdetnek 1 álláslehetőséget (kb havonta 1 szer de megesik hogy kéthavonta 1szer az egész megyében)
és oda a legtapasztaltabbat veszik fel, pályakezdőknek esélye sincs.
Egyetemi diplomával dolgoztam Nyugat Magyarországi Egyetemi könyvtárban havi netto 70 ezer ft fizetésért évekig amíg ott nem hagytam. Ha neked ennyi elég a boldoguláshoz akkor ajánlani tudom ezt a szakot :)
Egyébként ez az a szakma amit még fogyatékosok is el tudnak végezni simán, és a megbecsülés kb annyi is lesz...
Sok sikert hozzá! De ha nem akarsz éhen dögleni sürgősen elfelejted!
Hogy legyen egy közelebbi is. Nem kohalásos alapon működik, legalábbis ên most végzek ezen a szakon, és mindenhol azt mondják, igenis szükség van rá, és keresik az embereket (pl Szabó Ervinben is mondták)
A fizetés viszont tényleg nem sok, úgy tudom, hasonló, mint a tanároké.
Ha nagy könybtárban dolgozol, lehetsz raktáros, olvasópultos, feldolgozó vagy szaktájékoztató könyvtáros. Ha iskolai könyvtaros szeretnél lenni, tanáraldzakra menj (én most szeretnék arra váltani). Maga az anyag rettentő egyszerű, szóval a tanulásban semmiképpen sem fogsz megszakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!