Mennyi esélyem lehet bekerülni így az egyetemre?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, idén érettségiztem. Nem tudtam eldönteni, mi is érdekel igazán, így ezt az évet kihagyom tanulás terén. Rájöttem, hogy a kiskori vágyaimat szeretném valóra váltani, és az orvosi egyetemre, azon belül is a fogorvosi karra szeretnék menni. Mit gondoltok, mennyi esélyem lenne bekerülni úgy, hogy a kémiát és biológiát szinte a 0-ról kezdeném? Illetve milyen tanulási módszert javasoltok?2018. dec. 4. 15:29
1/10 anonim válasza:
1 év szerintem bőven elegendő, de azért magántanárt fogadnék, legalább az első pár hónapban, aki segít elindulni. Tanulási módszer? Hát, bioszból inkább elmélet van, azt csak be kell nyalni tulajdonképpen (kivéve talán a genetikát), plusz érdemes előző évi érettségiket nézni. Kémiából viszont számolni kell, sokat, addig ne menj el érettségizni míg meg nem oldottad az 5-ösöm lesz kémiából és a villányi féle feladatgyűjtemény összes feladatát.
2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ez most adott egy kis biztatást :D Melyik könyvből tudnék esetleg tanulni, amiben egészen az alapoktól a legnehezebb témákig le van írva minden?
2018. dec. 4. 18:37
3/10 anonim válasza:
A mozaikos tankönyveket ajánlom :) bioszból és kémiából is, szuperül tanulható belőle az elmélet.
4/10 A kérdező kommentje:
Koszonom!😊
2018. dec. 5. 00:58
5/10 A kérdező kommentje:
Es mit gondoltok, konyvbol onalloan fel lehet ugy keszulni, mintha jarnek kulon tanarhoz?
2018. dec. 5. 12:12
6/10 anonim válasza:
Amit te nem találsz lényegesnek, azt ő lehet hogy jobban kihangsúlyozza. Vannak bonyolult részek, amiket nem biztos, hogy megértesz egyedül. A számolásokban is kell segítség. Szerintem kell a tanár, de készült már fel valaki a nulláról tanár nélkül is, tehát nem lehetetlen, én azonban biztosra mennék.
7/10 A kérdező kommentje:
Ertem,koszi 😃 Akkor egy tanart mindenkepp beiktatok. Bar kivancsi vagyok, hogy ez alatt a par honap alatt lehetseges lenne-e megcsinalni ezt az egeszet
2018. dec. 5. 14:58
8/10 anonim válasza:
Minden csak akarat kérdése :) Ha felvesznek orvosira, akkor az érettségi anyag sokszorosát kell megtanulni nem 1 év vagy pár hónap alatt, hanem akár 2 vagy 1 hét alatt is. Mondom, simán teljesíthető, csak komolyan kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!