Mit tegyek ha tényleg nem megy a gimnázium? (nem a tanulásra értem) 18/L
Az a helyzet hogy gimit kellett váltanom családi okok miatt.
(Tagozatos gimiből, sima 4 osztályos gimnázumba.)
10.-es vagyok.
Év elején úgy voltam vele hogy megtudom csinálni/ birni fogom, de nem. Valahogy úgy érzem hogy nem gimiben van a helyem, nem érzem jól magam a jelenlegi gimiben ahova járok. Teljesen mások az elvárások mint egy tagozatos gimiben, sokkal nehezebb. Mások a tankönyvek, másképp tanultak mindent.Tanulok amennyire csak tudok, de egyszerre túl sok mindent kell tanulni. Óráról órára készülni, késöbb pedig rágörcsölök és keverem a szezont a fazonnal,de most nem is ez a lényeg.
Sokszor mondtam apukámnak hogy nem bírom, nem nekem való a gimnázium.
18 éves vagyok és 10.-es(Óvodában vissza fogtak+elöző gimiben volt egy 0. Úgymond előkészítő évem)
Úgy érzem hogy csak az időmet pazarlom azzal, hogy "bukdácsolok" a gimnáziumban.
Gondolkoztam okj-s tanfolyamon hogy legalább egy szakma legyen a kezemben.
De apukám folyton csak a cs.p-vel, stb.
Valaki tud tanálcsolni valamit, hogy mit tegyek ebben a helyzetben?
A válaszokat ill.tanácsokat előre is köszönöm. :)
Figyelj 18 éves vagy. Neked kell dönteni. Én is próbaltam gimiben, de a legtöbb targy nem érdekelt. Ezért inkább közgazdaságot tanultam szakközépben. OKJ tamfolyammal az a helyzet, hogy igy csak olyanra mehetsz, amihez nem kell érettségi.
Szerintem ha ennyire nem a te világod a suli, akkor menj máshová, vagy menj el estibe, hogy le tudj majd érettségizni.
Nem kell mindenből 5-ösnek vagy 4-esnek lenni. Én gimiben SEMMIT nem tanultam, 2-es voltam a 4 év alatt mindenből, és most mégis egy budapesti egyetem mérnöki szakán egész jól elboldogulok.
Szóval ne görcsölj rá, a lényeg, hogy meglegyen mindenből a 2-es. Ha tovább szeretnél tanulni egyetemre, akkor nézd ki, hogy a szak ahova mennél milyen tárgyakat fogad el. Már ugye addigra kell egy emelt érettségi meg egy nyelvvizsga a jelentkezéshez. Szóval arra a 2 tárgyra gyúrj rá, amit elfogadnak, és dupláztass. Közben rakj le egy nyelvvizsgát. A többi tágyból bukdácsolhatsz nyugodtan, mert úgyse nézik.
Vagy ha nem tervezel egyetemre menni, akkor végülis miért stresszelsz? Az OKJ-hoz csak érettségi kell, senkit nem érdekel hanyasok a benne szereplő jegyek.
10 de 5 év múlva is megbánod, hogy nem tanultál. Akarás kérdése az egész, a gimiben nincsenek teljesíttethetetlen elvárások.
Az se lényeg, hogy hanyas vagy- Lehetsz 2-3 is egy tárgyból, ha az érettségit 80+% ra tudod megírni, ez a lényeg....
Utolsónál a pont, a gimnázium gyerekjáték az élet más területeihez képest.
Ha kibuksz és érettségi nélkül fogsz tengődni egy műkörmös szakmával életed végéig akkor azért, ha meg összekapod magad és elvégzel valami felsőoktatási képzést akkor azért (ebből legalább lesznek perspektíváid az életben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!