Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan ösztönözzem magam a...

Hogyan ösztönözzem magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
Hát nem tudom, ti hogy vagytok, de nekem teljesen érdektelen az egész gimis tananyag. Már mindent vettünk, ami alap dolog az életben és jó, ha van róla fogalmunk. De például a Pitagorasz-tétel, a gyökszámítás, Newton II.törvénye,indikátorok meg a többiek mi a tosznak kellenek? Soha a büdös életben nem fogom hasznosítani, nagy nyűggel-utálattal-durcogással megtanulom, mert muszály. Ti hogy tanultok/tanultatok jól?

2015. febr. 28. 22:48
 1/3 anonim ***** válasza:
De hasznosíthatod például akkor, amikor az "emberiségellenes összeesküvés" elméletekkel találkozol és a "sötétben bújkáló univerzális a lobbi" figyelmét éppen, hogy elkerülő pár 10-100 ezer forintig a "rejtegetett megoldásokat" terjedő akciókba belefutsz.
2015. febr. 28. 23:03
 2/3 anonim ***** válasza:
ha nem tanulsz, nem mehetsz jó egyetemre -> nem tudsz elvégezni egy olyan szakot, ami elég keresett -> elvégzel valami könnyű büfészakot -> meki alacsony bérért -> soha nem is álmodhatsz aranyéletről. de ha inkább dolgozol havi 100-ért és leszarod a tanulást (ergo hülye maradsz), akkor nem szóltam :D
2015. márc. 1. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:

A gimis anyag nagyreszere nem lesz kozvetlenul szukseged de amiket leirsz (pithagorasz, newton, indikatorok) azok pont h az altalanos tudast kepezik es anelkul kicsit eletkeptelenebb leszel. Egy allasinterjun/felveteli interjun hamar leszurik h ki az aki rendelkezik az altalanos muveltseggel es van egy atfogo vilagkepe, tajekozott es ezaltal hasznos es erdemes felvenni. Na te nem leszel olyan ha nem tanulsz.

Ha nem akarsz minimalberes munkas lenni akk kell egy diploma, lehetoleg egy tisztesseges egyetem tisztesseges szakarol. Ehhez kell egy jo erettsegi ahol ha nem tudsz phitagorasz tetelt szamolni akk ketlem h atmesz.

Ha nem tanulsz most akk behatarolod a lehetosegeidet egesz eletedre amit meg fogsz banni, mert a minimalberes munka mellett nem fogsz tudni ujrakezdeni tanulni.

En ugy tanulok jol h figyelek oran (najo nehany oran:DD) es hallas utan jegyzetelek h legyen mibol tanulnom. Ha ugy erzem szukseges akk irok lecket. A dolgozatokra tanulok egy keveset, leginkabb logikai kapcsokkal osszekotok mindent. Ha vmi nagyobb projekt v szorgalmi van azt mindig megcsinalom mert tudom h az nagyon jol fog jonni ha van nemi plusz tudasom a temaban.

Ha lusta vagy es okos akk szelektalhatsz h mi az amit megtanulsz, mi az amit ugyis tudsz/ertesz es ugy kb a felere csokken a tanulnivalo (de ezt tenyleg csak az intelligens emberek tudjak sikeresen hasznalni). Teszem azt en torit ertem ezert max evszamokat tanulok. Matekot ertem ezert nem tanulok. Fizikat nem ertem ezert leulok gyakorolni. Irodalmat ertem ezert nem tanulok...

2015. márc. 1. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!