Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Kilencedikes vagyok, és sajnos három tárgyból közel állok az 1,5-höz és van ami alatta van. Az a baj, hogy egyszerűen nem tudom raktározni a fejemben az anyagot, mert a téma egyáltalán nem érdekel. Tudtok ajánlani valami jó módszert a tanulásra? Nem az a gond, hogy lusta lennék, mert jó jegyeket kapok, ha a délutánjaim nagy részét tanulással töltöm. (emelt angolt tanulok és tanulás nélkül vagyok kitűnő, tehát nem vagyok buta) Viszont még így sem akar a fejembe menni a többi lecke és félek hogy nem sikerül felvinni 2-re a rossz jegyeket év végéig...
Hogy tanuljak meg olyat, ami tematikusan egyáltalán nem érdekel? :(
"jó jegyeket kapok, ha a délutánjaim nagy részét tanulással töltöm"
Tegyél mindig így. Más megoldás nem nagyon lesz.
Esetleg keress minden témához valami érdekességet neten, pl. filmet és úgy lehet jobban érdekelni fog a téma.
Nekem is nehezen meg a humán tantárgyak tanulás, pl. történelem, irodalom. 1 sima, 4 rövid versszakos vers megtanulása nekem 1-2 óra, másoknak ez olyan 5 perc. Mindig is irigykedtem rájuk, viszont ők meg arra, hogy én már általános iskola 1. osztályától fogva sosem tanultam matekra és 4-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!