Előfordulhat, hogy egy tavaly 280 pontos szakon idén 330-ra (vagy feljebb) tolódik a ponthatár?
Na azért némi támpontot adhat az előző évi ponthatár. Pl. egy tavaly 303 pontos szak (ahova én jelentkezem most) nem valószínű, hogy maxpontos lesz idén.
Na meg tavaly is azt néztem, ahova akkor jelentkeztem, oda 399 volt a ponthatár az azt megelőző évben, tavaly pedig 420. Ezért jogosan gondoltam, hogy a 445 pontommal be fogok férni.
Szerintem érdemes megnézni, hogy kb. hogyan változtak a ponthatárok az elmúlt években, mert azért lehet belőle nagyjából következtetni.
A tavalyi évben nagyon sokat emelkedtek a ponthatárok. Emelkedés most is várható, mert a felsőfokú képzésekben is 200-ra minimalizáltak,de alacsony pontos szakoknál nagyobb emelkedés várható szerintem, mint a 360 pont felettieknél.
Szóval szerintem előfordulhat, de amiatt, hogy az érettségi nehéz is volt, nem sikerültek túl darvasan országszinten ( tisztelet a kivételnek ! ) így olyan drasztikus emelkedés nem lesz mint tavaly. De addig felesleges találgatni, hiszen nem tudhatjuk.
Az alacsony pontos helyek nagyon megtudnak ugarni.
Ilyen volt a gépészmérnöki is. 2008-ban 160 pont, tavaly meg 260-280 kellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!